Κόσμος Οικονομία

Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και ΗΠΑ συζητούν για τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο – Έτοιμος το 2025 ο Eastmed

Ικανοποίηση στη Λευκωσία για τις συνομιλίες στο East Mediterranean Gas Forum - H Κύπρος μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες νέων ενεργειακών πηγών - Οι ανακοινώσεις της ΕΝΙ από το Μιλάνο
Ακούστε το άρθρο

Στις προσπάθειες επίσπευσης της ανάπτυξης των πηγών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης αναφέρεται η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Με ανάρτησή της στο Twitter, από το Μιλάνο όπου βρίσκεται για την Έκθεση και το Συνέδριο Ενέργειας με τίτλο Gastech, η κα Πηλείδου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Gastech με τους συναδέλφους μου από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, καθώς και το East Mediterranean Gas Forum και την ΕΝΙ, με θέμα την αξιοποίηση της συμμετοχής μας, προκειμένου να επισπεύσουμε την ανάπτυξη του αερίου της Ανατολικής Ευρώπης.

H Κύπρος και η περιοχή μπορούν να συμβάλλουν στις προσπάθειες νέων ενεργειακών πηγών, καταλήγει στην ανάρτησή της η κα Πηλείδου.

Η κατασκευή του EastMed

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastΜed θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιταλικής εταιρείας ενέργειας ΕΝΙ, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της ΕΝΙ, Γκουίντο Μπρούσκο, είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μιλάνο ότι ο αγωγός EastMed θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως έως το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η Κύπρος υπέγραψε μαζί με την Ελλάδα και το Ισραήλ συμφωνία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την ανατολική Μεσόγειο μέσω των τριών χωρών.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα