Νιτρορύπανση: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα – Οι δικαιούχοι

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων της 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» (νιτρορύπανση), μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και προσωρινής κατάταξης των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν.

Έως τις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για την αναδιάρθρωση των αμπελώνων στην Ηλεία

Οι παραγωγοί που έχουν εφαρμόσει  στα αμπέλια τους κανόνες της βιολογικής παραγωγής  ή ολοκληρωμένης διαχείρισης θα πρέπει να αναρτήσουν και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα «Βεβαίωσης συμμόρφωσης» καθώς και οι νέοι παραγωγοί βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα.

Στον Υπουργό για Συνδεδεμένες αποφάσισαν να πάνε οι αγρότες της Ηλείας (βίντεο)

Ομόφωνη απόφαση για κατάθεση εγγράφου προς όλους τους βουλευτές της Ηλείας με το οποίο να ζητούν να κανονιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά υπό την παρουσία τους και της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες που επιχειρούνται τις τελευταίες μέρες από πλευράς κυβέρνησης με την κατάργηση των συνδεδεμένων, πάρθηκε χθες το πρωί κατά τη διευρυμένη σύσκεψη Ομάδων Παραγωγών Νομού που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Ενισχύσεις: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Κλημεντίνη και επίσπορη πατάτα – Ποιοι εξαιρούνται

Έως και την Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 θα παραμείνει ανοιχτό το σύστημα υποβολής Αίτησης Άμεσης Επιχορήγησης για την καταβολή ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς της επίσπορης πατάτας και των μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη.

Βιολογική Γεωργία: Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση – Οι πίνακες κατάταξης

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης (ένταξη) στο Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020 «Βιολογική Γεωργία», που υποβλήθηκαν σύμφωνα με την σχετική Πρόσκληση.

Συνάντηση πατατοπαραγωγών στο Κουρτέσι

Συνάντηση στο Κουρτέσι πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι πατατοπαραγωγοί του νομού Ηλείας προκειμένου να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την μείωση της τιμής της πατάτας, καθώς η συγκομιδή της θα καθυστερήσει και έτσι το πρώιμο προϊόν τους θα πωληθεί στην τιμή της όψιμης πατάτας.

Κρίσιμη σύσκεψη για συνδεδεμένες στην Αμαλιάδα!

Ευρεία σύσκεψη για την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί, κάλεσε χθες τις διοικήσεις των Ομάδων Παραγωγών της Ηλείας, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, με θέμα την αφαίρεση των βασικών προϊόντων του νομού από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, μια εξέλιξη που εάν υλοποιηθεί θα αποτελέσει και την «ταφόπλακα» για την αγροτική οικονομία…

Τον Ιούνιο πιστώνεται στους νέους αγρότες η πρώτη δόση του πριμ

Μέσα στον Ιούνιο θα µπει στους τραπεζικούς λογαριασµούς των δικαιούχων Νέων Αγροτών 2021 το 70% του πριµ (α’ δόση) και µέσα σε µικρό χρονικό διάστηµα θα ακολουθήσει η προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης.

ΥΠΑΑΤ: Ψηφίστηκε η τροπολογία για καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολή έως 60% για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022» (από την 24η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Ιανουαρίου 2022), στο σύνολο των περιφερειών της χώρας.

«Νέες περιπέτειες» για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ – Ελλείψεις και προβλήματα στο λογισμικό σύστημα (βίντεο)

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στο λογισμικό σύστημα, που καθιστούν αδύνατη την οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2022 μέσω της νέας πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνουν τα πιστοποιημένα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων.

Έξω από τις «συνδεδεμένες» 3 βασικά προϊόντα της Ηλείας;..

Υποψήφια προς αφαίρεση φέρονται να είναι 8 με 9, από τα 19 προϊόντα στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης των συνδεδεμένων ενισχύσεων που δρομολογεί η Ελλάδα για τη νέα ΚΑΠ, όπου μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η βιομηχανική τομάτα, η Κορινθιακή σταφίδα και τα εσπεριδοειδή, τα βασικά, δηλαδή, προϊόντα του νομού μας σε καλλιέργεια και παραγωγή!

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας

Δημοσιεύτηκε η απόφαση που υπεγράφη από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη,  που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί, λόγω της υγειονομικής κρίσης 

Πώς μπορούν οι παραγωγοί να καταγγείλουν αισχροκέρδεια στην πώληση ζωοτροφών και άλλων αγροτικών εφοδίων

Τη δυνατότητα σε παραγωγούς να καταγγείλουν επιχειρήσεις για αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα κερδοσκοπίας δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σταφιδοπαραγωγοί: «Ακόμα περιμένουμε την ενίσχυση»

Ακόμα περιμένουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας την ενίσχυση που τους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση για την παραγωγή της σταφίδας της περσινής περιόδου την ώρα που η νέα καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη…

Ελιά: Σε εξέλιξη η πτήση του πυρηνοτρήτη – Πότε ψεκάζουμε

Η πτήση της ανθόβιας γενιάς του πυρηνοτρήτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι συλλήψεις των ακμαίων του πυρηνοτρήτη στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζονται και εμφανίζονται πολυ υψηλοί πληθυσμοί του εντόμου στους νομούς Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Λάρισας.

Μέσω του Gov.gr οι αιτήσεις και οι εγκρίσεις εμπορίας και διακίνησης φυτικών σπόρων

Ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιακή αυτοματοποίηση των υπηρεσιών του που συντελείται τα τρία τελευταία χρόνια κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με τη σχεδίαση και υλοποίηση μιας σειράς ψηφιακών υπηρεσιών προσβάσιμων μέσω της διαδικτυακής πύλης του ελληνικού κράτους (gov.gr).

Καλαμπόκι: Ξεκινούν οι σπορές – Οι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση

Ξεκινά αυτή την περίοδο η προετοιμασία για την καλλιέργεια του καλαμποκιού. Κατά κανόνα κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσουν οι σπορές του καλαμποκιού είναι ο Απρίλιος για τις νοτιότερες περιοχές της χώρας και ο Μάϊος στις πιο βόρειες.

Όλη η επικαιρότητα