Αυξημένες ποσότητες και τιμή – Χαμόγελα για τους παραγωγούς τομάτας της Ηλείας

Με χαμόγελα και πολλές ελπίδες αναμένεται η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες της βιομηχανικής τομάτας αλλά και αυτής του θερμοκηπίου, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο εκτιμάται πως θα είναι μια θετική χρονιά αφού υπολογίζεται αύξηση τόσο στην ποσότητα του προϊόντος, όσο και στην τιμή του.

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

Μετά από οδηγίες του Υπουργού ΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών …

Μέλισσες: Πώς συμβάλλουν στη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας

Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τους επικονιαστές. Εάν οι μέλισσες αφανιστούν, οι 71 από τις 100 πιο σημαντικές  καλλιέργειες παγκοσμίως, που επικονιάζονται από τις μέλισσες, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

ΟΠΕΚΕΠΕ: 30 εκατ. ευρώ σε 38.000 δικαιούχους – Πληρωμές και στην Ηλεία

Τα αρχεία πληρωμής διαβιβάζονται σήμερα το πρωί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην αρμόδια τράπεζα πληρωμής, για να πιστωθούν τις επόμενες ώρες τα ποσά ενίσχυσης που υπολογίσθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και αφορούν.

Τραγανό: Μεγάλη ένταση πάνω στις κατεστραμμένες καλλιέργειες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί στο Τραγανό του δήμου Πηνειού, που από το προχθεσινό χαλάζι είδαν τους κόπους της χρονιάς να καταστρέφονται. Οι καλλιέργειες του καρπουζιού υπέστησαν ολοκληρωτική ζημιά καθώς το προϊόν που βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης έχει επέλθει σε φάση μη αναστρέψιμη.

Τραγανό: Έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε το καρπούζι

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες καρπουζιού, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς τους να καταστρέφονται.

Οργάνωση Παραγωγών Εσπεριδοειδών «ΔΙΑΣ» Τραγανού: Περιμένουν τα χρήματά τους

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε, δύο ημέρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφ. Πατρίς, η απόφαση για την ενίσχυση των 31 συνολικά παραγωγών της Οργάνωσης Παραγωγών Εσπεριδοειδών «Δίας» Τραγανού, οι οποίοι, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς το αρμόδιο υπουργείο, δεν είχαν λάβει ούτε ένα ευρώ, εδώ και οκτώ περίπου μήνες, τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες και οι παραγωγοί, που είχαν λάβει μέρος στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή του κανονισμού 467/2022, είχαν λάβει την οικονομική ενίσχυση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην ΚΥΑ και η Π.Ε Ηλείας στις αποζημιώσεις (de minimis) για οινοποιήσιμα σταφύλια

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θεσπίζεται τελικά και για την Π.Ε Ηλείας καθεστώς για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σε οινοποιήσιμα σταφύλια παράλληλα με της Δυτικής Αχαΐας, της Αττικής καθώς και σε επιτραπέζια σταφύλια της Κορινθίας.

Σε ένα μήνα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης σε πέντε περιφέρειες

Επίκειται η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδος και Νοτίου Αιγαίου, τα σχέδια των οποίων έχουν ήδη υποβληθεί για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ που ορίζει τις ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι

Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία γνωστοποιούνται τα ποσά των ενισχύσεων για το έτος 2022, που θα λάβουν οι γεωργοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών, και μελιού.

ΑΑΔΕ: Ανοιχτή η εφαρμογή για τις συμβάσεις συμβολαιακής γεωργίας

Τα στοιχεία των συμβάσεων των επαγγελματιών αγροτών που απαλλάσσονται από τον φόρο κατά 50% και που αφορούν πωλήσεις προϊόντων που έχουν γίνει το 2022 βάσει συμβάσεων εντός του περασμένου έτους υποβάλλονται μέχρι και τις 31 Μαΐου του 2023 στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2023.

Κρασί: Μειώθηκε η ελληνική οινοπαραγωγή τη σεζόν 2022/23

Στα 2.126.844 hl καταγράφηκε ο όγκος της παραγωγής οίνου στη χώρα μας την αμπελοοινική περίοδο 2022/2023, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αρμόδιου τμήματος του ΥπΑΑΤ, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στον εισαγγελέα για τα χρήματά τους… – Αγανακτισμένοι οι αγρότες του Τραγανού

Αγανακτισμένοι και έτοιμοι να απευθυνθούν στις εισαγγελικές Αρχές, δίδοντας περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, είναι οι τριάντα ένας παραγωγοί της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών Τραγανού «Δίας» και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, που εδώ και επτά μήνες δεν έχουν δει στους λογαριασμούς τους τα χρήματα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του κανονισμού 467/2022.

Γεωργαντάς (ΥπΑΑΤ): Ανάγκη για τον μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα – Μεγάλη πρόκληση η παραγωγή περισσότερων τροφίμων

Στην ετοιμότητα που απαιτείται για τον γεωργικό μετασχηματισμό αναφέρθηκαν οι συμετέχοντες στη σχετική συζήτηση, κατά τη δεύτερη ημέρα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κινητοποίηση υπό βροχή από τους αγρότες της Ηλείας

Σε μια ακόμα κινητοποίηση για να αποδείξουν ότι δεν κάνουν πίσω και με το σύνθημα ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους αλλά και τα αιτήματα που έχουν θέσει στην κεντρική εξουσία, για την φετινή παραγωγή, που πήγε στράφι, αιτήματα που όπως ανέφεραν, δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί παρά τις υποσχέσεις, προχώρησαν χθες το πρωί οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, στην περιοχή του Καράτουλα.

Νέες κινητοποιήσεις της ΟΑΣΗ: Η αρχή γίνεται από το Καράτουλα

Στους δρόμους θα βρεθούν για ακόμα μια φορά οι αγρότες της Ηλείας με βασική τους επιδίωξη την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για να μπορέσουν να παραμείνουν στο επαγγελματικό μονοπάτι που ακολούθησαν από τις προηγούμενες γενιές, καθώς όπως ανακοίνωσε η Οργάνωση Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) θα επιστρέψουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινώντας από αύριο και ώρα 11:30 π.μ. στη Διασταύρωση Καράτουλα.

Όλα όσα θα πρέπει να προσέξουν οι αγρότες της Ηλείας στην καλλιέργεια της ελιάς

Μια από τις καλλιέργειες στις οποίες βασίζεται κάθε χρόνο η οικονομία της Ηλείας είναι αυτή της ελιάς, με τον αγροτικό κόσμο να τη θεωρεί ως καλλιέργεια με καλά εισοδήματα και λιγότερη δύσκολη να πάθει κάποια ζημιά.

56,1 η ενίσχυση για τη σταφίδα – Δυσφορία Βαλιανάτου για την καθυστέρηση

Το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων για διάφορες καλλιέργειες ορίστηκε κατόπιν νέων αποφάσεων που έλαβαν ΦΕΚ, με την κορινθιακή σταφίδα, τη βιομηχανική τομάτα, τα συμπύρηνα ροδάκινα, το ρύζι και τα σπαράγγια να λαμβάνουν οριστική τιμή ανά στρέμμα για το έτος ενίσχυσης 2022.

ΟΑΣΗ: Απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης των Ηλείων παραγωγών που «χτυπήθηκαν» απ’ τις χαλαζοπτώσεις

Περιοδείες σε περιοχές που χτυπήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση το πρωί της περ. Δευτέρας, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή σε διάφορες καλλιέργειες, πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, απαιτώντας άμεσα μέτρα, αφού εκατοντάδες αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Τι είδε και τι άκουσε το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Ηλεία – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Την έντονη δυσφορία τους και την απόγνωσή τους εξέφρασαν χθες το πρωί στο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές οι αγρότες που βίωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής τους.

Όλη η επικαιρότητα