Πανελλαδικές 2023: Οι απαντήσεις από την ΟΕΦΕ στα θέματα της Γλώσσας – Λογοτεχνίας

Εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) έδωσαν στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σήμερα Παρασκευή (2/6), οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές και τα οποία αφορούν τον φεμινισμό και τη βία κατά των γυναικών.

Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα Γλώσσας – Λογοτεχνίας για τον φεμινισμό και τη βία κατά των γυναικών

Τη σκυτάλη από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι ανέβασαν την αυλαία των Πανελλαδικών πήραν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων δίνοντας εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Πανελλαδικές 2023: Στη μάχη των εξετάσεων από σήμερα και τα ΓΕΛ με Γλώσσα – Λογοτεχνία

Τη σκυτάλη από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι ανέβασαν χθες την αυλαία των Πανελλαδικών εξεταζόμενοι στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, παίρνουν σήμερα υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων δίνοντας εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και διεκδικώντας μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ – Το σχόλιο της ΟΕΦΕ και οι απαντήσεις

Χωρίς προβλήματα κύλησε η σημερινή, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΕΠΑΛ και ενδοσχολικές εξετάσεις στα γυμνάσια – Οι κανόνες και το πρόγραμμα

Εναρκτήριο λάκτισμα σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να ρίχνονται πρώτοι στη μάχη εξεταζόμενοι στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας) με το υπουργείο Παιδείας να διαβεβαιώνει πώς οι διαδικασίες θα κυλήσουν απρόσκοπτα και χωρίς “αναταράξεις”, καθώς το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών είναι απολύτως διακριτό από εκείνο της τράπεζας θεμάτων, που έγινε στόχος κακόβουλων επιθέσεων τις δυο προηγούμενες ημέρες.

Πανελλαδικές 2023: Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Με ποιο μάθημα ξεκινούν οι μαθητές

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023. Την Πέμπτη 1η Ιουνίου θα έχουμε έναρξη για τα ΕΠΑΛ με το μάθημα Γενικής Παιδείας, των Νέων Ελληνικών.

Πανελλαδικές 2023: Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Σε λιγότερο από δύο 24ωρα, θα έχετε σβήσει ήδη ένα μάθημα από το πρόγραμμα, θα έχετε απομυθοποιήσει τις εξετάσεις και θα πηγαίνετε δυνατά για την επόμενη προσπάθεια.

Αλ. Κόπτσης (Γ.Γ. Υπ. Παιδείας): Διασφαλισμένες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις- Διαφορετικό το σύστημα, δεν μπορεί να επηρεαστεί από επιθέσεις

«Η λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων είναι διασφαλισμένη. Έχει ένα πολλαπλά εγγυημένο σύστημα ασφάλειας, δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα, το λέμε με μεγάλα γράμματα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Τράπεζα θεμάτων: «Εικονικό τείχος» ενάντια στην κυβερνοεπίθεση – Νέα προθεσμία για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν

Μέχρι τις 15 Ιουνίου είναι η προθεσμία για τους μαθητές της ‘Α και ‘Β Λυκείου που δεν εξετάστηκαν λόγω της νέας κυβερνοεπίθεσης που αυτή τη φορά έπληξε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων και προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Λυκείου. Εκτιμάται ότι έγιναν 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 διαφορετικές  χώρες, μέσα σε μία ώρα.

Τράπεζα Θεμάτων: Παρέμβαση Ντογιάκου για τις κυβερνοεπιθέσεις – Με καθυστερήσεις οι εξετάσεις και στην Ηλεία

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2023: Έναρξη 1 Ιουνίου για ΕΠΑΛ και 2 Ιουνίου για Γενικά Λύκεια

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 έχει ξεκινήσει, καθώς ξεκινάνε την ερχόμενη Πέμπτη (1.6.2023) στα ΕΠΑΛ και την ερχόμενη Παρασκευή (2.6.2023) στα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι στοχεύουν σε μια από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Υπ. Παιδείας: Κανονικά οι ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ´ Λυκείου

Παρά την πρωινή καθυστέρηση, κανονικά διεξήχθησαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στην πλειονότητα των λυκείων. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Γ’ Λυκείου, οι μαθητές εξετάστηκαν κανονικά σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Γιατί να κάνω μεταπτυχιακό; 4+1 Λόγοι

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα είναι ένα ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης, που ακολουθεί την ολοκλήρωση ενός προπτυχιακού. Στη σημερινή – ιδιαίτερα ανταγωνιστική – αγορά εργασίας, η κατοχή ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Ν. Κεραμέως: Τα πάντα έτοιμα για τις Πανελλαδικές – Ανακοινώνονται σήμερα ή αύριο 3.450 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Είναι τα πάντα έτοιμα για τις Πανελλαδικές,τα πάντα έχουν δρομολογηθεί συνεπώς προχωρούμε κανονικά, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως. 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τις Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «Ελληνική PISA»

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 διενεργήθηκαν οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα – Ελληνική PISA», οι οποίες ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ στην πράξη από …

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται βαθμολογίες και βάσεις

Με τις ημερομηνίες έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2023 να είναι γνωστές εδώ και καιρό και τις εκλογές να μην τις επηρεάζουν, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται πλέον στο να γνωρίζουν οι διαγωνιζόμενοι αν και πού περνάνε περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. 

Αλ. Κόπτσης για Πανελλαδικές: Στόχος μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε τις βάσεις εισαγωγής

«Τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών και των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου. Ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε και τις βάσεις εισαγωγής» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σήμερα οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία – Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα μαθηματικά και την ελληνική γλώσσα

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών διεξάγονται σήμερα, Σάββατο 29 Aπριλίου, οι δοκιμασίες (τεστ) δεξιοτήτων για όσους μαθητές υπέβαλαν αίτηση για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. 

Υπ. Παιδείας: Το απόγευμα η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία

Στις 18:00 και σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του υπουργείου Παιδείας στο Youtube θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου, η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24.

Πανελλήνιες 2023: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Ξεκινά η «αντίστροφη μέτρηση» για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, καθώς τελείωσε και το Πάσχα, ενώ οι ημερομηνίες των εξετάσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όλη η επικαιρότητα