Ασφαλιστικό: «Ανάσα» για υποψηφίους συνταξιούχους αναπηρικής σύνταξης – Τι αλλάζει

Είναι ήδη γνωστό πως του ν. 4554/2018 για την άσκηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου από τους ασφαλισμένους των ενταχθέντων στον e-ΕΦΚΑ φορέων, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου και του ΟΓΑ, απαιτείται η υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης στον e-ΕΦΚΑ.

Κοινωνικός Τουρισμός: Προβλήματα και σήμερα με τη πλατφόρμα της ΔΥΠΑ – 25.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

Νέα προβλήματα παρουσιάζει και σήμερα Τετάρτη (31.5.2023) η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ. Σημειώνεται πως η πλατφόρμα άνοιξε την Τρίτη, όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούσαν για ώρα να ανοίξουν την ειδική πλατφόρμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγίου Πνεύματος: Πως αμείβονται όσοι εργάζονται

Η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την αμοιβή των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 30 Μαΐου 2023 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων-ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Τέλος χρόνου για 1η δόση ΕΝΦΙΑ, παραστατικά για επίδομα Θέρμανσης και δικαιολογητικά για Επιστρεπτέα προκαταβολή

Εκπνέει αύριο 31 Μαΐου η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, την καταχώριση των παραστατικών λογαριασμών φυσικού αερίου για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και για τα δικαιολογητικά από την πλευρά των επιχειρήσεων, προκειμένου να αποφύγουν την επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και μάλιστα εντόκως.

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές της ΔΥΠΑ

Σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

theater.jpg

Προσοχή αν έχετε επιταγές θεάτρου ΔΥΠΑ, μέχρι πότε μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023, λήγει το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και οι δικαιούχοι θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους έως την καταληκτική αυτή ημερομηνία.

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 – Οι δικαιούχοι

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στις 10 το πρωί, αρχίζει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στα «σκαριά» νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους από τον ΟΔΔΗΧ – Tα δυο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Νέα πρόωρη αποπληρωμή ακριβού ευρωπαϊκού χρέους, επεξεργάζεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στέλνοντας ισχυρό «σήμα» στις αγορές ενόψει των αποφάσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα. 

Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ, έως τις 2 Ιουνίου

Την  ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2023, που ξεκίνησε τις προηφούμενες ημέρες, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και τα επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τον Μάιο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και τον ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα αρχίζει σήμερα 29 Μαΐου 2023 έως 2 Ιουνίου 2023.

Αδήλωτες πισίνες: Τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό τους – Τα πρόστιμα και οι φόροι

Όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνες, ατομικές ή κοινόχρηστες σε πολυκατοικίες, τις οποίες δεν έχουν δηλώσει στην εφορία ή τις έχουν κατασκευάσει παράνομα χωρίς να τις έχουν δηλώσει στην πολεοδομία και το κτηματολόγιο, σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με φόρους και πρόστιμα, τα οποία θα ανατρέχουν έως και μια δεκαετία πίσω.

Συντάξεις Ιουνίου, επίδομα ανεργίας, Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα: Εβδομάδα πληρωμών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ

Την ολοκλήρωση της πληρωμής των κύριων & επικουρικών συντάξεων Ιουνίου (που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα), την προκαταβολή σύνταξης και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ για το Μάιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 29 Μαΐου- 2 Ιουνίου 2023.

«Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για Νέους»: Το exoikonomoneon.gov.gr έχει ανοίξει για «ζεστό» χρήμα, οι δικαιούχοι

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomoneon.gov.gr του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» έχει ανοίξει από τις 18 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας: Ανοιχτό το allazothermosifona.gov.gr για voucher 900 ευρώ -Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας

Το πρόγραμμα με επιδότηση «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» είναι πια γεγονός και η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr για τις αιτήσεις έχει ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ, και πρόκειται να κλείσει στις 10 Ιουνίου.

Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στις 10 φορολογικές δηλώσεις – Αξιοσημείωτη η ταχύτητα επιστροφής χρημάτων σε όσους τα δικαιούνται

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η υποβολή τωνφορολογικών δηλώσεων με το ποσοστό ήδη να έχει διαμορφωθεί στο 30% του συνόλου, σχεδόν δύο μήνες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ: Υποχρεωτικές οι φορολογικές δηλώσεις 2023 για τα voucher και η ηλικιακή αλλαγή

Για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων στο 989 Alpha Radio και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο.

Όλη η επικαιρότητα