ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές για την περίοδο της Σαρακοστής

Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στην κατανάλωση των τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής και ιδιαίτερα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς η περίοδος αυτή είναι συνδεδεμένη με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, όπως νηστίσιμα προϊόντα και αλιεύματα, τα ονομαζόμενα σαρακοστιανά.

«Οι Ηλείοι τηρούν το έθιμο και νηστεύουν την Καθαρά Δευτέρα»

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τα θαλασσινά, όπως και ο χαλβάς, οι ελιές, αλλά και τα κηπευτικά, θα έχουν την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι. Ήδη οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τις καθιερωμένες αγορές τους, προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε κάθε λογής νηστήσιμο.

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Σε ισχύ από σήμερα (13/3) για «Το Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίοι θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαΐου. Στα προϊόντα, που ήδη περιλαμβάνει …

«Μεγάλος αδελφός» σε όλα τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Εργαλείο σύγκρισης τιµών

Τον ρόλο του… Big Brother σε 15.000 κωδικούς προϊόντων επιδιώκει να προσδώσει στην πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου Αγοράς e-katanalotis το υπουργείο Ανάπτυξης. Στόχος είναι μέσα από την αναβάθμιση αυτή να καταστεί το e-katanalotis βασικό εργαλείο ενδυνάμωσης του καταναλωτή, καθώς θα μπορεί μέσα από αυτό να κάνει άμεσα έρευνα και σύγκριση τιμών στο σύνολο σχεδόν των κωδικών ενός σούπερ μάρκετ.

Πρεμιέρα στις 13 Μαρτίου για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα εντάσσονται στη λίστα

Από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και τo Μ. Σάββατο 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής», όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Σκρέκας: Σήμερα η υπουργική απόφαση για το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο …

Πότε έρχεται το σαρακοστιανό Καλάθι – Τι θα περιλαμβάνει

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ακόμη ένα μέτρο κατά της ακρίβειας. Πρόκειται για τα καλάθια της Σαρακοστής και του Πάσχα. Αρχικά, …

Αποσύρονται παρτίδες σοκολάτας Lacta – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για παρτίδα της Lacta Oreo, συσκευασία 37γραμμαρίων, λόγω πιθανής παρουσίας ξένου σώματος (μικρού κομματιού πλαστικού).

E-katanalotis: Νέο εργαλείο για προσωποποιημένη σύγκριση τιμών ενέργειας

Νέο εργαλείο προσωποποιημένης σύγκρισης τιμών για την αλλαγή συμβολαίου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σχεδιάζεται να ενταχθεί, άμεσα, στο E-katanalotis, στο πλαίσιο αναβάθμισης του ρόλου της πλατφόρμας …

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Ανοικτά είναι σήμερα Κυριακή (14/1) τα καταστήματα, με την αγορά να κινείται σε ρυθμούς χειμερινών εκπτώσεων.  Ειδικότερα, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για …

Πού ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα οι Έλληνες καταναλωτές μέσα στις γιορτές

Η κίνηση στην αγορά, την πρόσφατη εορταστική περίοδο, μοιάζει να ομαλοποιείται μετά από μια μακρά περίοδο επάλληλων κρίσεων (οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής) και το μερίδιο των επιχειρήσεων με υψηλότερες πωλήσεις κατά τη φετινή εορταστική περίοδο υπερβαίνει το αντίστοιχο περσινό.

Οι Νέες Τάσεις στην Κατανάλωση Λαχανικών για Extra Φρεσκάδα & Γεύση

Αυξητική είναι η τάση στην κατανάλωση λαχανικών τον τελευταίο χρόνο, όπως έδειξε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας Bonduelle τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.002 γυναίκες, ηλικίας 25-55, οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την αγορά και κατανάλωση κατεψυγμένων λαχανικών και λαχανικών σε κονσέρβα από εκείνες και τις οικογένειες τους.

Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Οι καταναλωτές προτιμούν το καλάθι του νοικοκυριού για να αγοράσουν φρέσκο αγελαδινό γάλα

Οι καταναλωτές στρέφονται στο καλάθι του νοικοκυριού για φρέσκο αγελαδινό γάλα, από το 16% τον πρώτο μήνα εφαρμογής του καλαθιού (Νοέμβριος 2022) σε 33% τον Δεκέμβριο του 2022 και σε 31% τον Ιανουάριο του 2023.

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Πως θα λειτουργήσουν εμπορικά και σούπερ μάρκετ έως την Πρωτοχρονιά

Σε ρυθμούς εορταστικού ωραρίου καταστημάτων άνοιξαν και πάλι σήμερα (27/12/2023), εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται, ότι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος,  η αγορά …

Πώς το 2023 μάθαμε να ζούμε με την ακρίβεια: Από το λάδι στα ενοίκια

Από την ακρίβεια στα τρόφιμα που παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά έως και τις υψηλές τιμές των ενοικίων που αποτελούν μεγάλο «πονοκέφαλο» σε όσους δεν διαθέτουν δικό τους σπίτι, οι πολίτες κλήθηκαν να διαχειριστούν, μέσα στη χρονιά, πολλαπλές πιέσεις για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

«Καλάθι Χριστουγέννων»: Σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στα σουπερμάρκετ με έξι προϊόντα

Από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί φέτος στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι των Χριστουγέννων». Περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι.

Black Friday: Αισιοδοξεί η αγορά της Αμαλιάδας και του Κάμπου – «Έχει χάσει την αξία της» λένε στον Πύργο

Αν και από τους περισσότερους επαγγελματίες, η ημέρα αυτή έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται πως σε κάποιες εμπορικές αγορές ο κόσμος αναμένει την επίσημη ημέρα για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αγορά.

Έρευνα: Τα μισά από τα προϊόντα χαβιαριού που ελέγχθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες είναι παράνομα

Δείγματα χαβιαριού από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ουκρανία κατέδειξε ότι τα μισά από τα προϊόντα χαβιαριού που ελέγχθηκαν ήταν παράνομα, ενώ ορισμένα δεν ήταν καν χαβιάρι.

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες από… «χρυσάφι»

Ιδιαίτερα… τσουχτερά θα είναι φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, αφού οι τιμές σε αυτά τα δύο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, καθώς και σε δίπλες και τσουρέκια… …

Όλη η επικαιρότητα