Τουρκία: Τουριστική καμπάνια με την ονομασία «Turkaegean» – Ελληνικές αρχαιότητες και μπουζούκι

Η Τουρκία σε μια ακόμα προσπάθεια να οικειοποιηθεί το Αιγαίο Πέλαγος επιμένει και φέτος στην τουριστική καμπάνια με την ονομασία «Turkagean». Από την …

Τουρισμός για Όλους: Ψηφιακό voucher 150 ευρώ για διακοπές – Οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

πισίνα ξενοδοχείου

Choose Greece 2022: «Χωρίς τουρισμό από Ρωσία και Ουκρανία» – Προβληματισμός στους ανθρώπους του κλάδου

Απ’ ότι φαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, επηρεάζει αρνητικά (και) την περιοχή μας. Κι αυτό, γιατί τα τελευταία χρόνια, στο αεροδρόμιο του Αράξου, είχαμε εκατοντάδες αφίξεις ετησίως, από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Πλώρη για το «Choose Greece 2023»

Ο τουρισμός αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο πυλώνα της οικονομίας. Είναι ένας πολυδιάστατος τομέας, και σε αυτόν έχουν εμπλοκή εκτός από τους τουριστικούς εταίρους και οι τοπικές κοινωνίες, μέσω των τοπικών τους αρχών.

Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα από τον Ιούλιο με δυνατότητα διακοπών όλο το χρόνο

«Από τον Ιούλιο θα έχουμε νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ύψους 30.000.000 ευρώ, με δυνατότητα διακοπών όλο το χρόνο, για να στηρίξουμε αυτούς που δε μπορούν ή δεν έχουν», τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Choose Greece 2022: O ελληνικός τουρισμός γυρίζει σελίδα!

Οι βάσεις για την προώθηση του Ελληνικού περιφερειακού σχεδίου τουριστικής προβολής παρά τις αβεβαιότητες που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκαν χθες κατά την διάρκεια των επιτυχημένων εργασιών του Choose Greece 2022 που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Choose Greece 2022 – Κώστας Μουτζούρης – Κυριάκος Κότσογλου: «Καλοκαίρι είναι τα νησιά μας»

Για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το νησί της Κρήτης, μίλησαν στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κότσογλου, αντίστοιχα. 

Choose Greece 2022 – Αλέξανδρος Αλεξάκης: «Είναι ρεαλιστικός ο στόχος να φτάσουμε τα νούμερα του 19’»

Για τις υποδομές στα νησιά του Ιονίου, για τα εξαιρετικά νούμερα που καταγράφησαν στον τουρισμό, για το φετινό Πάσχα και τις προσδοκίες του καλοκαιριού, μίλησε κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Choose Greece 2022 – Ηλίας Μπουρμάς: «Η Στερεά Ελλάδα συνδυάζει γαστρονομία, πολιτισμό, τουρισμός»

Για την τουριστική ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, μίλησε εκτενώς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Μπουρμάς, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum. 

Choose Greece 2022 – Φάνης Σπανός: «Υψηλά τα ποσοστά πληρότητας για το καλοκαίρι στην Στερεά Ελλάδα»

Για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς του, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum. 

Choose Greece 2022 – Ευάγγελος Κυριαζόπουλος: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους νησιώτες»

Για την ανάγκη να δημιουργηθεί με πράξεις ένα αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Choose Greece 2022 – Κωνσταντίνος Κουκάς: «Να μετεξελιχθεί η Μύκονος σε κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό»

Για την συνεισφορά της Μυκόνου, στην οικονομία της χώρας, για τα ξεχωριστά τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού, αλλά και για το πως η κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στην ανάπτυξη και τον σεβασμό στο φυσικό τοπίο, μίλησε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Choose Greece 2022 – Μωυσής Ελισάφ: «Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος»

Για τις υποδομές, τις προτεραιότητες αλλά και το τουριστικό προφίλ του δήμου του, μίλησε ο δήμαρχος των Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum. 

Choose Greece 2022 – Βιργινία Στεργίου: «Ο δήμος Στυλίδας ενδείκνυται για Θρησκευτικό τουρισμό»

Για τον δήμο της, και για τις δράσεις που υλοποιούνται για την τουριστική ανάπτυξή του, μίλησε στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum, η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου. 

Choose Greece 2022 – Νίκος Βουλουμάνος: «Η ημερήσια κρουαζιέρα αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλάδας»

Για την κρουαζιέρα και τα τουριστικά ημερόπλοια, μίλησε στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Τουριστικών Κρουαζιερόπλοιων, Νίκος Βουλουμάνος.

Choose Greece 2022 – Αντώνης Στελλιάτος: «Θέλουμε η ελληνική σημαία να κυματίζει στα νησιά μας»

Παράπονα για σκάφη που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς φορολογικό εκπρόσωπο ή άδεια εγκατάστασης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Choose Greece 2022 – Γιώργος Βερνίκος: «Είμαστε η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο»

Για το μεγάλο πρόβλημα των θέσεων ελλιμενισμού, μίλησε ο πρόεδρος της «Vernikos Yachts», Γιώργος Βερνίκος, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Choose Greece 2022 – Πάρις Τσάρτας: «Το μάρκετινγκ πρέπει να είναι τμήματοποιημενο»

Για την ανάγκη  προσέγγισης μιας τακτικής τμηματοποιημένου μάρκετινγκ, στο κομμάτι του ελληνικού τουρισμού, μίλησε ο Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας.

Choose Greece 2022 – Αποκάλυψη της Ολυμπίας Αναστασοπούλου: Εκτός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού η Ρωσία!

«Κάθε κρίση, πάντα μας οδηγεί στην αναζήτηση νέων προοπτικών». Υπό το αισιόδοξο αυτό πρίσμα, κινήθηκε η ομιλία της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Όλη η επικαιρότητα