Olympia Forum IV – Οι προκλήσεις και τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού

Η επανεξέταση του ρόλου του τουρισμού στην περιφερειακή ευημερία με την εφαρμογή οικολογικά βιώσιμων και κοινωνικών πολιτικών, χωρίς αποκλεισμούς αναλύθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και θα διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφ. «Πατρίς», Γιάννης Τσουκαλάς.

Τουρίστρια κάλεσε την αστυνομία όταν τη χρέωσαν 700 δολάρια για πιάτο θαλασσινών σε εστιατόριο

Μια τουρίστρια χρεώθηκε 700 δολάρια για το καβούρι σε ένα εστιατόριο και κάλεσε ακόμη και την αστυνομία, μετά το σοκ… Όπως είπε, δέχθηκε τη συμβουλή ενός σερβιτόρου και παρήγγειλε το πιάτο με καβούρια τσίλι της Αλάσκας. Της είπαν ότι ήταν 30 δολάρια σε δολάρια Σιγκαπούρης — αλλά όχι ότι αυτή ήταν η τιμή «ανά 100 γραμμάρια», ισχυρίστηκε.

Η εφ. «Πατρίς» παρουσιάζει τις νέες δράσεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Ένα νέο Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής, 36 μηνών έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, το οποίο πρόσφατα πήρε και το «πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή για την υποβολή της πρότασης.

Φαγητό – ποτό και ποιότητα – τιμή αποτελούν δυνατά «χαρτιά» της Δυτ. Ελλάδας

Την σταδιακή μεταστροφή του κλίματος σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα και το θετικό πρόσημο που αφήνει το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή φανερώνει το στατιστικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ για τον μήνα Ιούλιο.

Νέο ιστορικό ρεκόρ στα έσοδα από τον τουρισμό

Παρά τις χαμηλές πληρότητες που ανέφεραν ορισμένοι κυκλαδίτικοι κυρίως προορισμοί τον Ιούνιο και το βροχερό εν γένει καιρό της περιόδου, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυτού του μήνα όπως και ολόκληρου του πρώτου εξαμήνου σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια πήραν τα πάνω τους…

Σε επίπεδο εφταμήνου η επιβατική κίνηση επταμήνου σημείωσε άνοδο της τάξης του 10,7% σε σχέση με πέρυσι καθώς οι επιβάτες ανήλθαν σε 17.959.831 επιβάτες έναντι 16.216.974 του 2022.

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στο Κατάκολο – Αγγίζει στο 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηλείας

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον τουρισμό σε Ηλεία και Μεσσηνία οπου οι πληρότητες τον Αύγουστο αγγίζουν ακόμα και το …

Tουρισμός: Τα «εναλλακτικά» νησιά ανεβαίνουν στις προτιμήσεις

Υψηλές πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα που φτάνουν ακόμη και το 100%, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, καταγράφονται σε νησιά της χώρας που είναι λιγότερο δημοφιλή και προβεβλημένα, αποτελώντας προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού.

Netflix: Προβολή της Ελλάδας μέσω της πλατφόρμας εξετάζει ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη συνάντησε τον director του Netflix Alex Long και την ομάδα του, για θέματα που αφορούν πιθανές μελλοντικές συνεργασίες μέσω της πλατφόρμας, για την προβολή της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απειλή για τον ελληνικό τουρισμό ο παρατεταμένος καύσωνας – Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Με ειδικές αναφορές στις συνθήκες καύσωνα και στην Ελλάδα, έρευνα για την τουριστική κίνηση στην Ευρώπη υποδεικνύει πως οι καιρικές συνθήκες στρέφουν τους ταξιδιώτες σε άλλες χώρες πλην του ευρωπαϊκού νότου.

«Αλήθειες» Αγγελόπουλου για τουρισμό και Ηλεία

Την εικόνα για τον τουρισμό της Ηλείας, με λίγες λέξεις και, με αφορμή το συνεδριακό κέντρο της Aldemar που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από το Φθινόπωρο στην περιοχή, παρουσίασε ο CEO της Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Travel Daily News.

Προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης στην Ηλεία μέσω του αεροδρομίου του Αράξου

Η τουριστική «ανάταση» της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Ηλείας και της Αχαΐας, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, είναι ένα ζήτημα, που έχει θέσει τον τελευταίο χρόνο στο τραπέζι των υλοποιήσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας και Ξενοδόχων Αχαΐας.

Ηλεία: «Αγνοούνται» οι τουρίστες σε Κατάκολο και Ολυμπία

Η άνοδος του τουρισμού δεν είναι τόσο εμφανής στο ταμείο των καταστημάτων Ολυμπίας & Κατακόλου, αφού η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι από την κρουαζιέρα

Τουρισμός: «Χρυσάφι» οι διακοπές στα νησιά για τους Έλληνες – Πόσα θα πληρώσει μια οικογένεια

Στα ύψη βρίσκονται φέτος οι τιμές για τις πολυπόθητες διακοπές μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, αφού το κόστος για λίγες ημέρες χαλάρωσης ξεπερνά κατά πολύ το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, ενώ υπερβαίνει και το επίδομα καλοκαιριού που θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Στις πρώτες επιλογές η Ηλεία!

Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα αναμένεται να «βουλιάξουν» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο παραδοσιακά για πολλούς σημαίνει την έναρξη της θερινής περιόδου. Αρκετοί μάλιστα, έχουν ήδη φροντίσει από νωρίς για τις κρατήσεις τους τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Κορυφαία βράβευση Tourism Awards 2023 για «Το Ταξίδι του Αλφειού» της Έφης Παναγοπούλου και του Γιώργου Βούκανου

Με τα κορυφαία βραβεία Τουρισμού τα «Tourism Awards 2023» σε μια λαμπρή εκδήλωση στην Αθήνα βραβεύτηκε το πολυθεματικό project  «Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών» της εταιρείας ANTHOS MCE, για το μουσικό έργο  «Το Ταξίδι του Αλφειού» της Έφης Παναγοπούλου, σε μουσική Γιώργου Βούκανου που ήταν και η εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. Μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που πρόβαλλε διεθνώς την περιοχή ως ορόσημο πολιτιστικού Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε στο τουριστικό Λιμάνι του Κατακόλου παρουσία πλήθους κόσμου.  

Ξεπέρασαν φέτος τους 100.000 οι επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων

Ως ένας από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόλους όχι μόνο των Καλαβρύτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, χαρακτηρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο …

Σοφία Ζαχαράκη: Απαραίτητη η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

Για την ανάγκη της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Βασίλης Κικίλιας: «Δίκαιο για την Ηλεία ένα πρόγραμμα αντίστοιχο της Σάμου και της Β. Εύβοιας»

Δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημα ένταξης της Ηλείας σε ένα πρόγραμμα αντίστοιχο όπως αυτό της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την επούλωση των πληγών που άφησαν οι πυρκαγιές, ο Βασίλης Κικίλιας.

Όλη η επικαιρότητα