Ερώτηση ΠΑΣΟΚ: Πώς κατέληξαν στοιχεία αποδήμων στο πολιτικό γραφείο ευρωβουλεύτριας της ΝΔ;

Ερώτηση με θέμα «Διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων» κατέθεσαν προς την υπουργό Εσωτερικών 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή.

Στ. Κασσελάκης: Να δημιουργηθούν έδρες για την Ομογένεια με άμεσο δικαίωμα εκλέγεσθαι

Σε αποκλειστική του δήλωση στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Κασσελάκης καταθέτει πρόταση για την ψήφο των ομογενών, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να δημιουργηθούν έδρες για την Ομογένεια με άμεσο δικαίωμα εκλέγεσθαι – και όχι μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας».

Μητσοτάκης στον «Εθνικό Κήρυκα»: Ανεκτίμητη η συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στη διαδρομή προς την πρόοδο

Αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας αποτελούν οι απόδημοι Έλληνες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δήλωση στον «Εθνικό Κήρυκα», όπου αναφέρθηκε και στην επιστολική ψήφο.

Οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, βρέθηκε στην εκπομπή Newsroom και ανέλυσε τους πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης εν όψει του φετινού χειμώνα και των ανατιμήσεων λόγω και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Με τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» στην Ολομέλεια.

Αυστραλία: Σκότωσε τη σύζυγό του και τραυμάτισε βαριά την κόρη τους την ώρα που του πήγαιναν φαγητό και φάρμακα

Μητέρα και κόρη δέχθηκαν τους πυροβολισμούς την ώρα που έφερναν τρόφιμα και φάρμακα στον 51χρονο Βεργούλη καθώς η οικογένεια ζούσε σε διαφορετικά σπίτια.

Εκλογές 2023: Πρώτη η ΝΔ και στους Έλληνες του εξωτερικού

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 60,61% η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 44,22% έναντι του 18,47% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,56%, το ΜέΡΑ25 με 10,25%, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 6,66%.

Αλβανία: Διάβημα από το ΥΠΕΞ, επικοινωνία Δένδια – Ράμα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

Διπλωματική κινητοποίηση προκάλεσε στην Αθήνα η σύλληψη τους ομογενούς υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». 

Πίτερ Διαμαντής: Ο ομογενής που δίνει 11 εκατ. δολάρια για να εξαφανίσει τις δασικές πυρκαγιές

Ο ομογενής Πίτερ Διαμαντής, πρωτοπόρος στον τομέα της καινοτομίας, ετοιμάζεται να διαθέσει 11 εκατομμύρια δολάρια μέσω του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «X PRIZE» με σκοπό την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. 

Η Ομογένεια της Φιλαδέλφειας τίμησε την Εθνική μας Επέτειο

Η πόλη ντύθηκε στα Γαλανόλευκα και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς έδωσαν τον εθνικό παλμό στους ομογενείς μας οι οποίοι τους χειροκρότησαν κατά το πέρασμά τους από το σημείο που έλαβε χώρα η παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.

Σημαντική διάκριση για την Αμαλιαδίτισσα επιστήμονα Βάσω Αποστολοπούλου

Αλλη μια σημαντική διάκριση για την ομογενή επιστήμονα της Αυστραλίας Βάσω Απστολοπούλου, η οποία κατάγεται από την Αμαλιάδα. Τιμήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Τζέιμς «Τζίμι» Τσιλιμίγκρας: Ιδιοφυία ετών 15 με ρίζες από την Ηλεία

Συγγενής της οικογένειας του Ηλείου, Τάκη Τσιλιμίγκρα, είναι ο 15χρονος Τζέιμς «Τζίμι» Τσιλιμίγκρας, που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο, ως «Ιδιοφυία ετών 15 που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη Νομική» ενώ «Έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους νεότερους ανθρώπους που απέκτησαν ποτέ διδακτορικό».

Μαριούπολη: Ο πόλεμος «έκλεισε» την εφημερίδα των Ελλήνων της Ουκρανίας – Η ιστορική πορεία της

Η εφημερίδα «Έλληνες της Ουκρανίας» ερχόταν από μακριά. Ήταν η συνέχεια της πρώτης εφημερίδας των Ελλήνων της Ουκρανίας «Κολλεκτιβιστής», με έδρα τη Μαριούπολη, που εκδιδόταν στην ελληνική γλώσσα, από τις 27 Οκτωβρίου 1930 έως τις 17 Δεκεμβρίου 1937.

Τεντ Σαράντος: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που άλλαξε για πάντα την τηλεόραση με το Netflix

Το αγόρι που κάποτε έβλεπε με τις ώρες τηλεόραση έφτασε στην κορυφή μιας πλατφόρμας που -αν δεν σκότωσε το μέσο- τουλάχιστον αντιπαρατέθηκε στα ίσα μαζί του και την άλλαξε.

Αλέξανδρος Καρλούτσος: Υψιστη τιμή από Τζο Μπάιντεν στον «Father Alex»

Με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, τιμήθηκε χθες από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Βασίλης Καρράς – Άγριο ξύλο σε συναυλία του στην Αυστραλία: «Έλα ρε παιδιά, έλεος» φώναζε ο τραγουδιστής

Η συναυλία του Βασίλη Καρρά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ξεκίνησε με τον τραγουδιστή να ερμηνεύει τις επιτυχίες του, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, όμως σύντομα μετατράπηκε σε… ρινγκ.

ΗΠΑ: Ο κληρονόμος του Τζον Τσάκαλος σκότωσε παππού και μάνα

Η υπόθεση που συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν γράφτηκε από τον Αισχύλο, αλλά θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία, με Ελληνα πρωταγωνιστή και θύτη και θύματα που μοιράζονται το ίδιο αίμα.

Η 18η Μαρτίου ανακηρύχθηκε ως μέρα της Ήλιδας στο Tarpon Springs!

Με συγκίνηση, υπερηφάνεια, αλλά και έντονο το συναίσθημα διαφύλαξης της ιστορίας και των δεσμών της ελληνικής ομογένειας με την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε η τελετή για τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με το Tarpon Springs.

Τήλος: Βίντεο ντοκουμέντο με την 29χρονη Ελληνοαμερικανίδα να φωνάζει για βοήθεια λίγο πριν δολοφονηθεί

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα στοιχεία γύρω από την άγρια δολοφονία που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη με θύμα μια 29χρονη ομογενή. Η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από την Τήλο υπέκυψε στα τραύματά της μια ημέρα μετά την επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της από τον πρώην σύζυγό της.

Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο – Τη σκότωσε 17 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους

Συγκλονισμένη είναι η δωδεκανησιακή ομογένεια της Αμερικής αλλά και η τοπική κοινωνία της Τήλου για την άγρια δολοφονία της 29χρονης Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σπαντοπανάγου (Irene Spantopanagos) από τα χέρια του πρώην συζύγου της, ο οποίος την μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της.

Όλη η επικαιρότητα