Αθλητισμός

ΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΠΥΡΓΟΥ: Σημαντικές διακρίσεις για το 2023

Ο συλλογος για το 2023 έως σήμερα, έχει ήδη τέσσερις αθλητές σε Εθνική και προεεθνική ομάδα Καρατε, οι οποίες εκπροσωπούν τη χώρα μας διεθνείς αγωνες, λαμβάνοντας μόρια για όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμούν στο μέλλον με βάση τον αθλητικό Νόμο
Ακούστε το άρθρο

Με δυνατές προπόνησεις ξεκίνησε την νέα αθλητική σεζόν 2023-24 ο αθλητικός συλλογος ΚΑΡΑΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΠΥΡΓΟΥ στην κεντρική σχολή του συλλογου (Π.ΣΑΧΤΟΥΡΗ 7) (πλατεία δεξαμενής) με προπονητή τον Διαμαντή Κρεμμύδα, κάτοχο 4 νταν Ελοκ και προπονητή αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ.

Ο συλλογος για το 2023 έως σήμερα, έχει ήδη τέσσερις αθλητές σε Εθνική και προεεθνική ομάδα Καρατε, οι οποίες εκπροσωπούν τη χώρα μας διεθνείς αγωνες, λαμβάνοντας μόρια για όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμούν στο μέλλον με βάση τον αθλητικό Νόμο. Οι Λευτέρης Ντάβαρης, Χαράλαμπος Κρεμμύδας, Αλεξάνδρα Κράλλη και Γεωργιάννα Βουσδούκου, είναι τέσσερις διεθνείς αθλητές, οι οποίοι προπονούνται στην κεντρική σχολή του Πύργου.

Επίσης ο σύλλογος συμμετείχε σε έξι πρωταθλήματα και κύπελα εντός Ελλάδας με 84 αθλητές και κατέκτησε συνολικά 122 μεταλια σε αγώνα μάχης (κούμιτε) και τεχνική καταλληλότητα (κατά). Επίσης ο προπονητής, ετοιμάζει δώδεκα αθλητές για το πρωτάθλημα εφήβων -νέων που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Βέροια και από το οποίο θα στελεχωθεί η Εθνική ομάδα εκ νέου. Με την Χρυσάνθη Κωνσταντίνου να είναι στην κορυφή της διεκδίκησης και της συμμετοχής της στο πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Σερβία τον Δεκέμβριο.

Επίσης, ο συλλογος, ο οποίος λειτουργεί με τμήματα, έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο Καρατε ως πολεμική τέχνη και αυτοάμυνα όπου αθλητές όλων των ηλικιών από 4-68 ετών, διδάσκονται αυτοάμυνα, ψυχολογική αυτοπεποίθηση μάχης, αλλά και ήθος, δύναμη, πειθαρχία, έχοντας σαν αποτέλεσμα οκτώ νέοι καρατεκα να αποκτήσουν Μαύρη ζώνη και 1 Dan επίσημα από την ελλινηκη ομοσπονδια Καρατε έως τον Δεκέμβριο έχοντας ολοκλήρωση την σκληρή βασική εκπαίδευση στο καράτε. Ο συλλογος από το 1997 έως σημερα έχει ανάδειξει πάνω από 2600 αθλητές στο άθλημα καράτε, με εκατοντάδες μαύρες ζώνες, καθώς και 13 εκπαιδευτές.

Όλη η επικαιρότητα