Ελλείψεις φαρμάκων στη Θεσσαλία: SOS από τις μεγάλες καταστροφές σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες

Share

«Θα είναι ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, όταν έχουν χαθεί και φάρμακα ψυγείου, όπως ινσουλίνες όπως εμβόλια, τα οποία δεν ξέρω πώς μπορούν να αντικατασταθούν. Θα πρέπει να αυξηθεί η ροή προς την περιοχή της Θεσσαλίας σε ορισμένα σκευάσματα».

Ο πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας, Αθανάσιος Κουτσούκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, μετέφερε την κατάσταση στην Θεσσαλία η οποία είναι δύσκολη μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Είχαμε καταστροφές σε φαρμακεία σε όλη τη Θεσσαλία, σε αποθήκες που κάνουν την διανομή των φαρμάκων στις φαρμακαποθήκες για μια σειρά από εταιρείες με πολύ σημαντικά φάρμακα. Αυτό έγινε σε κεντρικές αποθήκες στην περιοχή του Βόλου στη Λάρισα.

Πολλές διακοπές ρεύματος χάθηκαν φάρμακα ψυγείου από πολύ περισσότερα φαρμακεία από όσα είχαν πρόβλημα με το νερό, φάρμακα που καταστράφηκαν στα σπίτια των ανθρώπων που είχαν ήδη προμηθευτεί τα φάρμακά τους και θα τα ξαναπάρουν αλλά πολλά από αυτά τα φάρμακα είναι ούτως ή άλλως σε έλλειψη στην ελληνική αγορά» ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη ροή των φαρμάκων, ενώ «πλέον στην περιοχή θα είναι ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, όταν έχουν χαθεί και φάρμακα ψυγείου, όπως ινσουλίνες όπως εμβόλια κλπ, τα οποία δεν ξέρω πώς μπορούν να αντικατασταθούν. Θα πρέπει να αυξηθεί η ροή προς την περιοχή της Θεσσαλίας σε ορισμένα σκευάσματα».

Μάλιστα σημείωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες για αυτούς που έρχονται σε επαφή με τα νερά τα μολυσμένα, είτε εθελοντές, πυροσβέστες, κάτοικοι κλπ, ενώ ανέφερε «ζητούν αντιτετανικούς ορούς και αντιβιώσεις, που πιάνουν ένα ευρύ φάσμα μικροβίων και έχουμε έλλειψη και στα δύο».

Τέλος, σύμφωνα με το dnews.gr, ο κ. Κουτσούκης περιέγραψε την κατάσταση λέγοντας πως σε πολλές περιοχές τα φαρμακεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη αφού παραμένουν πλημμυρισμένα, ενώ σημείωσε πως τον πρώτο καιρό υπήρχε ζήτημα ακόμη και με το πώς θα μεταφερθούν φάρμακα ακόμα και στα φαρμακεία.