Ελλάδα

Έλληνες στρατιωτικοί: Οι νέες εικόνες που προκαλούν συγκίνηση – Συνεχίζεται ο Γολγοθάς τους

Ακούστε το άρθρο

Μία συγκινητική και συνάμα αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν στην ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, του νεομάρτυρος εξ Ιωαννίνων, στη συνοικία των Ηπειρώτικων στη Λάρισα, μέλη της επιτροπής της εκκλησίας.

Σε περίοπτη θέση, μπροστά από το ιερό βήμα στο ναό, βρίσκονται εδώ και ημέρες δύο άδειες καρέκλες, πάνω στις οποίες υπάρχουν οι φωτογραφίες, τα ονόματα και οι βαθμοί των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, εδώ και έναν μήνα.

Ακριβώς από πάνω σε άλλη πινακίδα αναφέρονται τα εξής: “Θέσεις για τους εν αιχμαλωσία αδελφούς μας, Αγγέλου και Δημητρίου, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως από τους Τούρκους από τις 9/3/18”.

Μέλη της επιτροπής του ναού, εξηγούν πως «οι θέσεις με τα ονόματά τους συμβολίζουν ότι για εμάς δεν λείπουν, επειδή η σκέψη μας είναι συνεχώς κοντά τους και στις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την ταχεία απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είναι παιδιά όλων μας και ευχόμαστε την ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή μας».

Έλληνες στρατιωτικοί: Εικόνες που προκαλούν συγκίνηση

Είθε η αξιέπαινη πρωτοβουλία της επιτροπής του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου του νεομάρτυρος εξ Ιωαννίνων, στην συνοικία Ηπειρώτικα της πόλης της Λάρισας, να βρει και άλλους μιμητές.

Έστρωσαν Πασχαλινό τραπέζι για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Η Κυριακή του Πάσχα (08.04.2018) βρήκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς κανείς ακόμα να γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο φαίνεται πως είναι στην σκέψη πολλών Ελλήνων, και ιδιαίτερα των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που αποτυπώθηκε και στην συμβολική κίνηση που προχώρησαν οι στρατιώτες στο στρατόπεδο της Λαμίας.

Αφού λοιπόν έστρωσαν το Πασχαλινό τραπέζι, τοποθέτησαν στο κέντρο και ένα τραπέζι άδειο, με δύο καρέκλες, δείχνοντας έτσι πως δεν ξεχνούν τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία.

Πηγή: onlarissa.gr

Όλη η επικαιρότητα