Κορινθία

Η Ελληνίδα χορεύτρια που αψηφά τη βαρύτητα κ χορεύει στον αέρα στον Ισθμό της Κορίνθου (VIDEO)

Στο πλαίσιο του Προγράµµατος GREECE HAS SOUL η Κατερίνα Σολδάτου χόρεψε στις 17 Μάιου στον αέρα στον Ισθµό της Κορίνθου.

Η ιδέα του Προγράµµατος ξεκίνησε όταν η Κατερίνα γοητευµένη από την οµορφιά και την ιστορία του τόπου µας, ένιωσε την ανάγκη να προβάλλει διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας µέσω της τέχνης της. Σκοπός της είναι να αναπτύξει περισσότερο την περιβαλλοντική συνείδηση των ανθρώπων και να ενισχύσει τον σεβασµό στην ιστορικότητα του κάθε τόπου.

Το µέσο για να το επιτύχει δεν θα µπορούσε να είναι άλλο από αυτό που την εκφράζει καλύτερα, τον εναέριο χορό (aerial dance). Πιστεύοντας ότι η εικόνα ενός τοπίου από µόνη της δεν αρκεί, επιλέγει τοποθεσίες τα οποία όχι µόνο είναι µαγευτικές, αλλά είναι και ανεκτίµητα κοµµάτια ιστορίας και του πολιτισµού.

Η ιδέα µέχρι στιγµής έχει πάρει ψυχή σε αξιοσηµείωτους προορισµούς όπως η Σαντορίνη, η Γέφυρα της Τατάρνας, τα Μετέωρα, η Κακιά Θάλασσα, το βουνό της Πάρνηθας και το Χάος.

Πρόσφατος προορισµός µε µεγάλο εµπορικό και ιστορικό ενδιαφέρον είναι η Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία ενώνει τον Σαρωνικό µε τον Κορινθιακό Κόλπο. Η ιδέα της κατασκευής της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου (600 π.Χ.). Από τότε, πολλοί προσπάθησαν να την υλοποιήσουν, αλλά τελικά το έργο ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα, επί πρωθυπουργίας Χαρίλαου Τρικούπη, το 1893.

Πηγή: loutrakiblog.gr

Όλη η επικαιρότητα