Μεσσηνία

Η Ελληνική επιτροπή νέων του Cioff με τον Μεσκ στην Κυπαρισσία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου δράση της Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF® σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, στην αίθουσα του συλλόγου στην Κυπαρισσία.

Νέοι του συλλόγου, είχαν προετοιμάσει με την καθοδήγηση της Επιτροπής και την βοήθεια των μελών του Δ.Σ. και του χοροδιδασκάλου του συλλόγου δράση με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε» (παλιά παιχνίδια που αγαπήθηκαν) και παρουσίασαν και έπαιξαν με τους χορευτές από το ένα παιδικό τμήμα του Μ.Ε.Σ.Κ., 14 παραδοσιακά παιχνίδια (μερικά από τα οποία έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα και διατηρούνται ως τις μέρες μας).

Παράλληλα έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Νέων ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα του CIOFF® Youthκαι παρουσιάστηκε η δράση της Ελληνικής Επιτροπής.

Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης δράσης στην Κυπαρισσία, είναι η δημιουργία μιας αρχικής ομάδας Νέων στην πόλη με παιδιά του Μ.Ε.Σ.Κ. οι οποίοι εντάσσονται στην Ελληνική Επιτροπή και θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ., τον χοροδιδάσκαλο και τα παιδιά του Μ.Ε.Σ.Κ. για την συνεργασία. παιχνίδια που παίχτηκαν : μπιζ, ο Γιάννης λέει, κολοκυθιά, αλάτι χοντρό, ο βασιλιάς, παπουτωμένες καρέκλες, μαριάμ, ακινητίνδα ή αγαλματάκια (αρχαιοελληνικό), διελκυνστίνδα (αρχαιοελληνικό), μυίνδα ή τυφλόμυγα (αρχαιοελληνικό), σκούπα, αυγά Κοζάνης, κότταβος (αρχαιοελληνικό), περνά περνά η μέλισσα.

Όλη η επικαιρότητα