Εκπαίδευση Ελλάδα

Ελληνική PISA: 6.000 μαθητές θα συμμετάσχουν σε εθνικές εξετάσεις

Οι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και της Γ' Γυμνασίου θα συμμετάσχουν για δεύτερη χρονιά φέτος στο πρόγραμμα εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα.
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό επίπεδο η ελληνική PISA, ένα πρόγραμμα εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού και της Γ΄ γυμνασίου.

Οι εξετάσεις αφορούν θέματα που περιέχονται στα προγράμματα σπουδών των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, οι οποίες στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Οι εξετάσεις θα υλοποιηθούν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα τουλάχιστον 6.000 μαθητών σε ανώνυμη βάση, από τουλάχιστον 600 συμμετέχουσες σχολικές μονάδες στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

Η χρονική διάρκεια της εξέτασης ορίζεται σε 75 λεπτά ανά γνωστικό αντικείμενο, με ενδιάμεσο εσωτερικό διάλειμμα 30 λεπτών.

Πέρυσι οι εξετάσεις έγιναν στις 18 Μαΐου με τη συμμετοχή 11.411 μαθητών.

Σκοπός των εξετάσεων αυτών είναι η εξαγωγή πορισμάτων σχετικά με την πορεία της υλοποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών και τον βαθμό επίτευξης των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Η «ελληνική PISA» εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής στη βάση μετρήσιμων αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: in.gr

Όλη η επικαιρότητα