Ελλάδα

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: «Σε ποιο κράτος δικαίου ο πρωθυπουργός αμφισβητεί το όνομα ενός παιδιού;»

Στην ανακοίνωσή τους το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η HumanRights360, αναρωτιούνται: «Σε ποιο Κράτος Δικαίου θα απευθυνθούν οι γονείς της Μαρίας για να καταγγείλουν όσα έχουν υποστεί όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, θεωρεί ότι το παιδί “βαφτίσθηκε” Μαρία για ίδιον όφελος;»
Ακούστε το άρθρο

Την αμφισβήτηση του ονόματος του 5χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του από δήγμα σκορπιού στη νησίδα του Έβρου, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στηλιτεύει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Σε κοινή ανακοίνωσή του με την οργάνωση HumanRights360, σημειώνει ότι εγείρονται σοβαρές ανησυχίες, καθώς το όνομα του παιδιού ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές από τις 20 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση με αντικείμενο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, είπε συγκεκριμένα: «Δεν γίνεται είπε να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν με ψέματα και ότι η Ελλάδα άφησε ένα μωρό να πεθάνει και το βάφτισαν και Μαρία την ημέρα της Παναγίας. Ντροπή».

Στην ανακοίνωσή τους το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η HumanRights360, αναρωτιούνται: «Σε ποιο Κράτος Δικαίου θα απευθυνθούν οι γονείς της Μαρίας για να καταγγείλουν όσα έχουν υποστεί όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, θεωρεί ότι το παιδί “βαφτίσθηκε” Μαρία για ίδιον όφελος; Αναμένουμε την απόδοση σεβασμού στο θρήνο των οικείων της και όχι την αμφισβήτηση ακόμη και του ονόματός της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η αμφισβήτηση από τον Πρωθυπουργό του ονόματος της μικρής Μαρίας που απεβίωσε στη νησίδα εγείρει σοβαρές ανησυχίες καθώς το όνομα του παιδιού ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές από τις 20.7.2022 ημέρα έκδοσης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο θάνατος της διερευνάται από τις ελληνικές αρχές.

»Σε ποιο Κράτος Δικαίου θα απευθυνθούν οι γονείς της Μαρίας για να καταγγείλουν όσα έχουν υποστεί όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, θεωρεί ότι το παιδί “βαφτίσθηκε” Μαρία για ίδιον όφελος; Αναμένουμε την απόδοση σεβασμού στο θρήνο των οικείων της και όχι την αμφισβήτηση ακόμη και του ονόματός της».

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα