Categories: Ηλεία

ΕΛΜΕ Ηλείας: Εδώ και τώρα να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα για το Εσπερινό Σχολείο

Share

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Πύργου για άμεση μεταστέγασή του.

Για πάνω από μια δεκαετία το Εσπερινό μαζί με το 1° ΓΕΛ Πύργου στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Παρόλες τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου, οι υποσχέσεις έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά. Το πρόβλημα έχει γίνει πλέον χρόνιο και αποδεικνύεται πόσο αληθινή είναι η ρήση: «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Οι μαθητές του Εσπερινού δεν είναι μαθητές ενός κατώτερου Θεού, το αντίθετο μάλιστα. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι που λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών δεν τελείωσαν το σχολείο όταν έπρεπε. Βρήκαν όμως το κουράγιο, τη θέληση και πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να καλυτερεύσουν τους όρους ζωής τους.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των μαθητών του Εσπερινού για την άμεση μεταστέγαση του σχολείου.

ΥΓ: Η ΕΛΜΕ Ηλείας:

  1. την Πέμπτη 20/01/2022 επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πύργου και του έθεσε το αίτημα των μαθητών και εκπαιδευτικών του Εσπερινού. Μας διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει άμεσα λύση μεταστέγασης του σχολείου σε κεντρική σχολική μονάδα της πόλης.
  2. την Παρασκευή 21/01/2022, με αντιπροσωπεία μαθητών του Εσπερινού έκανε παρέμβαση στον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα φέρει καμία αντίθεση σε όποια απόφαση πάρει ο Δήμος. Την ίδια μέρα στις 7:00 μ.μ. ο υπεύθυνος Παιδείας του Δήμου Πύργου κ. Πλεμμένος στην επίσκεψή του στο Εσπερινό που τελούσε υπό κατάληψη, ανακοίνωσε στους μαθητές, παρουσία της ΕΛΜΕ, την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει την απόφασή της του 2017 για μεταστέγαση του Εσπερινού στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πύργου.