Ηλεία

ΕΛΜΕ Ηλείας: Τα σχολεία παραμένουν χωρίς καθηγητές

Ακούστε το άρθρο

Να διασφαλιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών! Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν  στα σχολεία!  Να γίνουν μόνιμοι μαζικοί διορισμοί των 25.000 και πλέον «μόνιμων αναπληρωτών», για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Αυτές είναι οι απαιτήσεις της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας, από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δοθεί λύση το πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Από τα σχολεία της Ηλείας λείπουν τουλάχιστον 40 εκπαιδευτικοί (θεολόγοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, καλλιτεχνικών, οικονομίας, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι και μουσικοί). Ο Νοέμβρης τελειώνει και τα διάσπαρτα κενά,  παραμένουν σε Αρχαία Ολυμπία, Ανδρίτσαινα, Βασιλάκι, Κρέστενα, Φιγαλεία, Ζαχάρω, Καράτουλα, Γούμερο, Λάλα, Ανδραβίδα, Τραγανό, Σιμόπουλο, Πανόπουλο, σε Γυμνάσια και ΓΕΛ του Πύργου και της Αμαλιάδας  καθώς και στα ΕΠΑΛ Κρεστένων, Πύργου, Αμαλιάδας και Λεχαινών.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί «ανισότητα» μεταξύ των μαθητών που διδάσκονται κανονικά τα μαθήματά τους και αυτών που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία

Στην ανοιχτή επιστολή της προς εκπαιδευτικούς και γονείς, η ΕΛΜΕ Ηλείας επισημαίνει τα παραπάνω προβλήματα, αναφέρεται στις ανακοινώσεις, επιστολές, παραστάσεις διαμαρτυρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, τόσο την ΔΔΕ Ηλείας, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (σ.σ στην Πάτρα) και στο Υπουργείου Παιδείας, ενώ οι μαθητές, διαπιστώνοντας την αδιαφορία των αρμοδίων, προχώρησαν σε καταλήψεις και αποχές, για να στείλουν το μήνυμα τους. «Κανείς δεν δικαιούται να μην γνωρίζει. Το Υπουργείο ξέρει από την αρχή της χρονιάς αναλυτικότατα τις ελλείψεις των σχολείων. Μας  είπαν ψέματα ¨ότι επιστρέψαμε στην κανονικότητα¨ και ομαλή λειτουργία των σχολείων», αναφέρει στην επιστολή της και καλεί όλους σε αγώνες διαρκείας.

Προτάσεις

Προτείνει τέλος, παρουσίαση των ελλείψεων ανά σχολείο, σε συνεργασία των εκπαιδευτικών και γονέων, διευκολυντικές στάσεις εργασίας από την ΕΛΜΕ Ηλείας για παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ηλείας ή στην ΠΔΕ, κοινοποίηση των αιτημάτων για κάλυψη των κενών στα πολιτικά κόμματα, στους Βουλευτές και πολιτευτές της Ηλείας, αλλά και ενημέρωση των Δήμων (όλων των δημοτικών παρατάξεων).

Όλη η επικαιρότητα