Κόσμος

Έλον Μασκ: «Δεν έχω καν δικό μου σπίτι αυτό τον καιρό, κυριολεκτικά μένω σε φίλους»

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου περιφέρεται «σε κενά υπνοδωμάτια φίλων»
Ακούστε το άρθρο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, λέει ότι δεν έχει δικό του σπίτι και αυτή την εποχή «κρασάρει» στους καναπέδες φίλων του.

«Δεν έχω καν δικό μου σπίτι αυτόν τον καιρό, κυριολεκτικά μένω σε φίλους», είπε ο Έλον Μασκ σε μια συνέντευξη μέσω βίντεο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα με τον Κρις Άντερσον, επικεφαλής της διοργάνωσης των συνεδρίων TED.

«Αν ταξιδεύω στην περιοχή, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της Tesla, βασικά περιφέρομαι στα επιπλέον υπνοδωμάτια φίλων», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 251 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg, απάντησε στο σχόλιο του Άντερσον ότι πολλοί αισθάνονται προσβεβλημένοι από την έννοια των δισεκατομμυριούχων, δεδομένης της παγκόσμιας ανισότητας στον πλούτο.

Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, έχει επίσης επικρίνει δισεκατομμυριούχους όπως ο Μασκ για τη συγκριτικά χαμηλή φορολογία στους λογαριασμούς τους.

«Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό αν ξόδευα δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για προσωπική κατανάλωση, αλλά αυτό δεν ισχύει», είπε ο Μασκ στον Άντερσον, προσθέτοντας ότι δεν έχει γιοτ ή δεν κάνει διακοπές, αν και είναι γνωστό ότι έχει ιδιωτικό τζετ.

«Δεν είναι στα ύψη η κατανάλωση που κάνω για προσωπικά αγαθά. Θέλω να πω, η μόνη εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο τότε έχω λιγότερες ώρες για να δουλέψω», είπε.

Οι φίλοι του δισεκατομμυριούχου έχουν σχολιάσει όλα αυτά τα χρόνια τις λιτές συνήθειές του.

Τον Μάιο του 2020, δημοσίευσε στο Twitter την πρόθεσή του να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και ότι «δεν έχει κανένα σπίτι» στην ιδιοκτησία του.

Τον Αύγουστο του 2021, το Insider ανέφερε ότι ο Μασκ φέρεται να ζει σε ένα προκατασκευασμένο μικροσκοπικό σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από τη SpaceX.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Vanity Fair, η σύντροφος του Μασκ, η Grimes είπε ότι μερικές φορές ζούσε «κάτω από το όριο της φτώχειας». Αρνήθηκε ακόμα και να αγοράσει καινούριο στρώμα για το κρεβάτι όταν τρύπησε από τη δική της πλευρά, όπως είχε πει.

Επίσης, το 2015, ο συνιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, είπε ότι μερικές φορές, όταν ο Μασκ επισκεπτόταν τη Σίλικον Βάλεϊ, έστελνε email και του έλεγε: «Δεν ξέρω πού να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω;»

Η προηχογραφημένη συνέντευξη του Μασκ έρχεται μετά την ομιλία του σε συνέδριο του TED στις 15 Απριλίου, όπου και αναφέρθηκε στην απόπειρά του να εξαγοράσει το Twitter.

Ο Μασκ είπε ότι είχε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που το Twitter απορρίψει την προσφορά των 43 δισ. δολαρίων, αλλά αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης, ο Μασκ είπε ότι είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να εξαγοράσει την εταιρεία, αλλά είπε ότι θα μπορούσε «τεχνικά» να το αντέξει οικονομικά.

«Έχω επαρκή περιουσιακά στοιχεία», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας του Μασκ συνδέεται με το μερίδιό του στην Tesla.

Με πληροφορίες του Bussiness Insider

Όλη η επικαιρότητα