Categories: Τεχνολογία

Έλον Μασκ: Επαναφέρει τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που ανέστειλε μετά από δημοσκόπηση στο Twitter

Share

Ο Έλον Μασκ δήλωσε σήμερα ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία τους λογαριασμούς στο Twitter αρκετών δημοσιογράφων που ανεστάλησαν εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση δημοσίων δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

«Ο κόσμος μίλησε. Θα αρθεί τώρα η αναστολή των λογαριασμών που δημοσίευσαν προσωπικές πληροφορίες για την τοποθεσία μου», ανέφερε ο επιχειρηματίας μέσω Twitter.

Ο Μασκ προχώρησε σε «δημοσκόπηση» μέσω Twitter για το εάν θα πρέπει να επανέλθουν σε λειτουργία οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων, με το 58,7% των συμμετεχόντων να δηλώνει υπέρ της άμεσης αποκατάστασής τους.

Ο Μασκ, νέος ιδιοκτήτης του Twitter, προκάλεσε χθες κατακραυγή και προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν ανέστειλε τους λογαριασμούς Αμερικανών δημοσιογράφων.

Οι λογαριασμοί περίπου δώδεκα Αμερικανών δημοσιογράφων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ορισμένοι είχαν αναφερθεί στην απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το Twitter να αναστείλει λογαριασμό που κατέγραφε αυτόματα τις διαδρομές του ιδιωτικού αεροσκάφους του Έλον Μασκ.