Categories: Life

Έλον Μασκ: «Κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω τη κρίση υπογεννητικότητας»

Share

Ο Έλον Μασκ, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από το «Business Insider», έγινε πατέρας για 9η φορά. Ο δισεκατομμυριούχος απέκτησε δίδυμα με ανώτερο στέλεχος της startup εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης, Neuralink, το Νοέμβριο του 2021.

Λίγες εβδομάδες μόλις, πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί του με την τραγουδίστρια Grimes, ο Έλον Μασκ αύξησε τον αριθμό των παιδιών του στα 9.

Μια μέρα αφότου έγινε γνωστή η είδηση για τα δίδυμα, o Έλον Μασκ προχώρησε σε μία σειρά από tweets, τα οποία φαινομενικά απαντούν στον ερχομό των παιδιών.

Η απάντηση σε tweet

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, έδωσε την απάντηση του μέσω twitter λέγοντας:

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την κρίση υπογεννητικότητας. Το ποσοστό γεννήσεων που καταρρέει είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μακράν», έγραψε.

Προσθέτοντας στα επακόλουθα tweets:

«Σημειώστε τα λόγια μου, είναι δυστυχώς αληθινά» και «Ελπίζω να έχετε μεγάλες οικογένειες και συγχαρητήρια σε αυτούς που έχουν ήδη».

Επίσης, ανέφερε: «Ο πληθυσμός στον πλανήτη Άρη είναι ακόμα μηδέν άτομα».

Ο Μασκ δεν συζητά συχνά για την οικογένειά του, αλλά έχει ισχυρές απόψεις για την αύξηση του ποσοστού γεννήσεων — δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν «αρκετοί άνθρωποι» στον κόσμο στο ετήσιο Συμβούλιο Διευθύνων Σύμβουλος της Wall Street Journal τον Δεκέμβριο του 2021.

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πολιτισμό είναι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και η ραγδαία μείωση του ποσοστού γεννήσεων», είπε. «Παρακαλώ κοιτάξτε τους αριθμούς –– αν οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταρρεύσει, σημειώστε τα λόγια μου».