Κόσμος

Έλον Μασκ: Προσφυγή του μεγιστάνα κόντρα στην αγωγή που υπέβαλε το Twitter

Η αγωγή ήρθε λίγες ώρες αφότου δικαστήριο του Ντέλαγουερ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου πενθήμερη δίκη
Ακούστε το άρθρο

Δύο εβδομάδες αφότου η Twitter Inc. υπέβαλε αγωγή κατά του Έλον Μασκ για αθέτηση της υπόσχεσης να εξαγοράσει την εταιρεία, ο μεγιστάνας υπέβαλε κι αυτός αγωγή, της οποίας όμως το περιεχόμενο δεν αποκαλύφθηκε.

Το έγγραφο των 164 σελίδων είναι εμπιστευτικό, τις επόμενες ημέρες όμως δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί το κείμενο αφότου απαλειφθούν οι ευαίσθητες αναφορές, αναφέρει το Reuters.

Η αγωγή του Μασκ ήρθε λίγες ώρες αφότου δικαστήριο του Ντέλαγουερ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου πενθήμερη δίκη προκειμένου να αποφασίσει αν ο Μασκ μπορεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων.

Την Παρασκευή, ο Μασκ δέχτηκε ξεχωριστή αγωγή από επενδυτή που ζητά από το δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να κλείσει τη συμφωνία, να κρίνει ότι παραβίασε τις νομικές υποχρεώσεις του απέναντι στην Twitter και να επιδικάσει αποζημιώσεις για τις απώλειες.

Οι νομικές υποχρεώσεις του Μασκ απορρέουν από το γεγονός ότι κατέχει ήδη το 9,6% της Twitter Inc. και η συμφωνία εξαγοράς του δίνει δικαίωμα βέτο σε πολλές αποφάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με την αγωγή του επενδυτή, ο οποίος κατέχει 5.500 μετοχές.

Ο Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ανακοίνωσε στις 8 Ιουλίου ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς επειδή η Twitter απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των πλαστών λογαριασμών στην πλατφόρμα της.

Λίγες ημέρες αργότερα η εταιρεία υπέβαλε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο Μασκ είναι υποχρεωμένος να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε την Παρασκευή στα 41,61 δολάρια, την υψηλότερη τιμή αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα