Ηλεία

Ελπίδα για το ΚΤΕΛ Ηλείας ο νέος αυτοκινητόδρομος

Ακούστε το άρθρο

Ελαφρώς μειωμένη είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Κίνησης, η πτώση «αγγίζει» το 15% σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Ηλείας έχουν φροντίσει από την προηγούμενη εβδομάδα για την άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με αρκετά έκτακτα δρομολόγια.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Κώστας Καλαμπόκας, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι ο κόσμος είναι συγκρατημένος, ωστόσο είναι αρκετοί πολίτες που επιλέγουν τη μετακίνησή τους την τελευταία στιγμή, ακόμα και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, με το που κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα.

«Η κίνηση είναι ελαφρώς μειωμένη, περίπου 15%. Έχουν μπει αρκετά έκτακτα δρομολόγια καθόλη τη μεγάλη εβδομάδα, αλλά και από την προηγούμενη εβδομάδα. Πέρυσι, αρκετοί επέλεξαν να έρθουν για Πάσχα στην Ηλεία το Μεγάλο Σάββατο, ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος. Εμείς έχουμε αρκετά έκτακτα δρομολόγια και τα έχουμε τοποθετήσει σε ώρες που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό, ώστε να είναι εγκαίρως στα σπίτια τους. Έχουμε ήδη δρομολογήσει και για την επιστροφή και περιμένουμε να δούμε τι θέλει και το επιβατικό κοινό ερχόμενο εδώ», τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Καλαμπόκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου.

Ικανοποίηση για τη νέα Πατρών-Κορίνθου

«Φέτος έχουμε το πλεονέκτημα του νέου δρόμου, ο οποίος προσφέρει ασφαλέστερο και ταχύτερο ταξίδι στο επιβατικό κοινό. Υπάρχει ικανοποίηση από τους οδηγούς, διότι  το οδικό δίκτυο είναι πολιτισμός, ανάπτυξη και ασφάλεια. Μετά τις γιορτές θα μελετήσουμε τον νέο αυτοκινητόδρομο, να δούμε τι προσφέρει, όμως μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι προσφέρει άνεση και ασφάλεια, καθώς και λιγότερο χρόνο ταξιδιού, τον οποίο σε πρώτη φάση υπολογίζουμε στο εικοσάλεπτο», ανέλυσε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Καλαμπόκας.

Όσον αφορά το επαρχιακό δίκτυο, ο κ.Καλαμπόκας επισήμανε πως έχουν γίνει ορισμένες βελτιώσεις με ασφαλτόστρωση και καθαρισμό, αλλά όχι στα απαραίτητα επίπεδα και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη για τους οδηγούς. Σχετικά με την αποστολή δεμάτων, ο κ.Καλαμπόκας ανέφερε ότι η πτώση είναι κοντά στο 70%, ένεκα οικονομικής κρίσης. «Τα αρνιά έχουν μειωθεί κατά 70%, ίσως και περισσότερο. Ακόμα και οι λαμπάδες που έστελναν παλιότερα στα χωριά, έχουν εκλείψει. Δεν υπάρχει δυστυχώς η οικονομική δυνατότητα από τους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ.Καλαμπόκας.

Όλη η επικαιρότητα