Ηλεία

Έλσα Κωστοπούλου: Μεγαλύτερη προσοχή και βαρύτητα στα προβλήματα των αγροτών μας

*ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετά και σημαντικά προβλήματα φαίνεται να βρήκε ή  «είσοδος» της νέας χρονιάς τους αγρότες μας, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες μετά την οικονομική, την πανδημική και τελευταία την ενεργειακή κρίση.

Επιβάλλεται από το γεγονός αυτό να ριχθεί περισσότερο βάρος και να δοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κυβερνητικής πλευράς στην κατεύθυνση σταδιακής και αποτελεσματικής επίλυσης θεμάτων του αγροτικού κόσμου, για τα περισσότερα βεβαίως δεν είχε την ευθύνη ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η κυβερνητική πολιτική, η οποία βρέθηκε μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις…

Αυτό δήλωσε χθες η πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας Έλσα Κωστοπούλου- Τσαγκανού με αφορμή τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων των αγροτών μας και στην Ηλεία. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ενίοτε του Υπ. Οικονομικών είναι φιλότιμες και διαρκείς, αλλά σε ιδιαίτερα γεωργικούς Νομούς όπως ο δικός μας, αυτό και μόνο δεν αρκεί.

Μην ξεχνάμε- επεσήμανε- ότι σε κάθε περίπτωση και για κάθε ξεχωριστή παραγωγή που είναι βασική για το εισόδημα των κατοίκων μας, εμφανίζονται ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος, την έλλειψη εργατικών χεριών, τη διαμόρφωση χαμηλών τιμών, την εκμετάλλευση από τις επιδοτήσεις που αισχροκερδούν, τις ασθένειες του δυτικού τομέα και τις τεράστιες καταστροφές από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ακόμη δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε- συμπλήρωσε η κα Κωστοπούλου, ότι δεν έχουμε καταφέρει παρά το πέρασμα των ετών να συγκροτήσουμε συνεταιριστικές αγροτικές οργανώσεις και να προωθήσουμε με κανόνες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στη διεθνή αλλά στην εγχώρια αγορά όρους ανταγωνιστικούς.

Χρειαζόμαστε έτσι μια συγκροτημένη και ρεαλιστική εφαρμογή μέτρων σε γεωργία και κτηνοτροφία με σκοπό την πραγματική στήριξη των ανθρώπων και των δραστηριοτήτων της υπαίθρου. Δεν είναι απλώς μία διαπίστωση, αλλά μία εθνική ανάγκη να βοηθήσουμε αναπροσαρμόζοντας πολλές πτυχές του πρωτογενούς κλάδου που σήμερα δείχνει «πληγωμένος» από συνθήκες οι οποίες δεν μπορούν δυστυχώς να καταπολεμηθούν σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, αν και όπως ήδη επισημάνθηκε έχουν γίνει βήματα θετικά και πιστεύω ότι θα γίνουν και στο μέλλον κατέληξε στη δήλωσή της η κα Έλσα Κωστοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα