Αποδράσεις

Ελβετία: Το «διαμάντι» των Άλπεων με τα παραδοσιακά σαλέ και τις άμαξες (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Το διαμάντι των Άλπεων βρίσκεται σε μια κοιλάδα, κάτω από τη χιονισμένη κορυφή του πολυφωτογραφημένου βουνού Μάτερχορν, στα δυτικά της Ελβετίας.

Σε υψόμετρο 1.620 μέτρων, το Ζερμάτ είναι περικυκλωμένο από 38 μεγαλειώδεις κορυφές που ξεπερνούν τα 4.000 μέτρα και το διασχίζει ο ποταμός Βίσπα.

Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο με παραδοσιακά σαλέ, δαιδαλώδη σοκάκια, πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια. Οι λάτρεις του σκι θα απολαύσουν πολλές πίστες, εκπληκτικά τοπία και το δεύτερο μεγαλύτερο τελεφερίκ του κόσμου. Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει ακόμη ορειβασία, πεζοπορία, πατινάζ και αναρρίχηση σε παγετώνες.

Στο γραφικό χωριό δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, παρά μόνο ηλεκτρικά και οι επισκέπτες μετακινούνται με άμαξες με άλογα.

Ήσυχο και κοσμοπολίτικο αποτελεί ιδανικό προορισμό, ενώ ο ταξιδιώτης μπορεί να δοκιμάσει την αυθεντική γεύση του Ζερμάτ στα τυροκομεία της περιοχής.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο του Matterhorn Zermatlantis με τον γυάλινο θόλο στο κέντρο του χωριού. Εκεί βρίσκεται μια παλιά συνοικία του χωριού με σπίτια του 19ου αιώνα που μεταφέρουν τον επισκέπτη στην καθημερινότητα της εποχής. Στο μουσείο Alpine τα εκθέματα διηγούνται την ιστορία της κατάκτησης των αλπικών βουνών.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

tsermatmapΖερμάτ / Ελβετία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (0,93 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Ζυρίχη και 4 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για τη Ζυρίχη. Από εκεί φτάνετε στο Ζερμάτ με τρένο σε 3 ώρες και 10 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα