Categories: Life

Ελβετία: Ένα ξενοδοχείο «μηδέν αστέρων» κάτω από τα αστέρια

Share

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ» και «το δωμάτιό μου ήταν πολύ θορυβώδες», μπορεί να είναι τα παράπονα που φοβούνται οι ξενοδόχοι από τους επισκέπτες, αλλά για τους αδερφούς Ρίκλιν αυτό είναι όλο το νόημα του τελευταίου τους ξενοδοχείου «μηδέν αστέρων».

Το δωμάτιο των Ελβετών concept artists είναι ουσιαστικά ένα διπλό κρεβάτι σε μια πλατφόρμα, με δύο κομοδίνα και φωτιστικά. Δεν υπάρχουν τοίχοι, οροφή ή πόρτες που να παρέχουν ιδιωτικότητα.

Null Stern

Έχουν στήσει τη null stern (μηδέν αστέρια στα γερμανικά) σουίτα τους σε έναν δρόμο δίπλα σε ένα βενζινάδικο στο χωριό Saillon, στο καντόνι Valais της νότιας Ελβετίας.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τους καλεσμένους να σκεφτούν τα προβλήματα του κόσμου», είπαν στο Reuters τα δίδυμα αδέρφια, και να τους εμπνεύσουμε να ενεργήσουν διαφορετικά.

Έχουν δημιουργήσει παρόμοια κρεβάτια σε ειδυλλιακά σημεία, αλλά αυτή είναι η πρώτη «αντιειδυλλιακή» τοποθεσία τους.

«Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε»

«Ο ύπνος δεν είναι το ζητούμενο», είπε ο Φρανκ Ρίκλιν. “Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο προβληματισμός σχετικά με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση. Η παραμονή εδώ είναι μια δήλωση για την ανάγκη για επείγουσες αλλαγές στην κοινωνία.”

Καθώς θα μένουν άυπνοι, οι επισκέπτες θα μπορούν να προβληματιστούν για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος και η ατελείωτη αναζήτηση της τελειότητας της ανθρωπότητας και η ζημιά που προκαλεί στον πλανήτη.

«Με λίγα λόγια, τώρα δεν είναι η ώρα για ύπνο, πρέπει να αντιδράσουμε», είπε ο Πάτρικ. «Αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση που είμαστε σήμερα, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα αντιειδυλλιακά μέρη παρά ειδυλλιακά».

Το έργο, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τον ξενοδόχο Daniel Charbonnier, περιλαμβάνει επίσης τρεις επιπλέον σουίτες «null stern» σε έναν πιο ειδυλλιακό αμπελώνα και σε μια γραφική πλαγιά.

Οι σουίτες, οι οποίες διαθέτουν υπηρεσία μπάτλερ που προσφέρει ποτά και πρωινό, θα είναι διαθέσιμες από την 1η Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η τιμή για έναν βραδινό «μη ύπνο» είναι 325 ελβετικά φράγκα (337 $).

Πηγή: ot.gr