Categories: Lifestyle

Έμιλι Ρατακόφσκι: Σφοδρή κριτική στην ταινία για τη Μονρό – “Ο γυναικείος πόνος προβάλλεται σαν φετίχ”

Share

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα ταινία ‘Blonde” του Netflix για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε, η οποία έκανε πρεμιέρα πριν μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στον τρόπο που απεικονίζεται η σταρ και η καριέρα της.

Ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν σφροδρή κριτική στην ταινία ήταν και το γνωστό μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι, η οποία δήλωσε πως δεν έχει δεί την ταινία, αλλά ενοχλήθηκε από τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν.

Συγκεκριμένα, η Έμιλι Ρατακόφσκι ανήρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, σχολιάζοντας πως στην ταινία ο γυναικείος πόνος προβάλλεται λανθασμένα, σαν ένα φετίχ.

“Δεν εκπλήσσομαι όταν ακούω ότι είναι μια ακόμη ταινία που “φετιχοποιεί” τον γυναικείο πόνο, ακόμη και στον θάνατο, λέει αρχικά η ίδια. Στην συνέχεια τονίζει πως αυτό γίνεται συχνά, όπως για παράδειγμα με την Έιμι Γουάινχαουζ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς και πριγκίπισσα Νταϊάνα.

“Μας αρέσει να προβάλλουμε σαν φετιχ τον γυναικείο πόνο. Έχουμε εμμονή με τα νεκρά κορίτσια και τους κατά συρροή δολοφόνους. Ως γυναίκες, εννοώ, μπορώ να πω από μόνη μου σίγουρα, αλλά έχω μάθει πώς να “φετιχοποιώ” τον δικό μου πόνο και τη δική μου πληγή στη ζωή μου.

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound – Emrata

Νομίζω ότι το κάνουμε αυτό με πολλούς, πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αλλά θέλω αυτό να αλλάξει. Έχω λοιπόν μια πρόταση. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να τσαντιστούμε λίγο περισσότερο”, λέει η Έμιλι Ρατακόφσκι.