Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: Προετοιμασία με τον κορυφαίο Πιοτρ Λίσεκ!

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινώντας τη φετινή σεζόν, ο Εμμανουήλ Καραλής οργανώνει ήδη το πρώτο μέρος της προετοιμασίας του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο μαζί με έναν εκ των κορυφαίων επικοντιστών παγκοσμίως, τον Πιοτρ Λίσεκ.

Ο νεαρός επικοντιστής έχει δεχθεί προτάσεις από κέντρα προετοιμασίας στην Ευρώπη αλλά και εκτός αυτής. Αυτό που έχει αποφασιστεί, προς το παρόν, είναι πως το πρώτο μέρος της προετοιμασίας του θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον… 6αρη, χάλκινο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχας, τον Πολωνό επικοντιστή Πιότρ Λίσεκ. «Τώρα για προετοιμασία θα πάμε με τον Λίσεκ, εκεί στα κρύα για να σκληραγωγηθούμε» δήλωσε ο Καραλής. Το πιθανότερο είναι να ταξιδέψει μαζί με τον προπονητή του, Ανδρέα Τσώνη, στην Πολωνία ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο η προετοιμασία να πραγματοποιηθεί στο Μόναχο. Το αν θα ακολουθήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου, παραμένει ακόμη αβέβαιο.

Μιλώντας στο Sportsfeed, o πρωταθλητής του επί κοντώ Πιότρ Λίσεκ μας εξήγησε σε ποιο κέντρο θα γίνει η από κοινού του προετοιμασία με τον Καραλή: «Στο κέντρο της Πολωνίας, στην πόλη της Σπάλας, είναι το πιο γνωστό προπονητικό κέντρο της χώρας αφού… δεν έχουμε και πολλά από αυτά. Όλα όσα χρειαζόμαστε είναι εκεί, οπότε θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα».

Παράλληλα, ο αθλητής του Ανδρέα Τσώνη έχει ήδη προγραμματίσει τα μίτινγκ στα οποία σκοπεύει να αγωνιστεί στον κλειστό. Στο πρόγραμμά του έχει εντάξει έξι από τα επτά μίτινγκ της σειράς αγώνων του κλειστού στίβου της παγκόσμιας ομοσπονδίας (world indoor tour) ξεκινώντας στις 31 Ιανουαρίου στην Καρλσρούη, παραλείποντας μόνο το πρώτο μίτινγκ που διεξάγεται στη Βοστόνη (27 Ιανουαρίου). Παράλληλα, θα παραβρεθεί -και φέτος- στο μίτινγκ του Μοντεβίλ αλλά και στο κορυφαίο γερμανικό μίτινγκ ISTAF, στο Βερολίνο.

Όλη η επικαιρότητα