Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: Ρεκόρ χρονιάς στην Οστράβα!

Ακούστε το άρθρο

Με 5,51μ κατέλαβε την 6η θέση

Με ρεκόρ χρονιάς έκλεισε την παρουσία του στο μίτινγκ Golden Spike, σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης, ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο 20χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής, στον τρίτο μόλις αγώνα του στη σεζόν, ξεπέρασε τα 5,51 μ. και κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ παράλληλα βελτίωσε το 5,36 μ., που είχε σημειώσει στο Diamond League της Σανγκάης.

Ο άλτης που γυμνάζεται με τον Ανδρέα Τσώνη στη συνέχεια απέτυχε στα 5,61 μ., ωστόσο έδειξε να βρίσκει τον αγωνιστικό του ρυθμό την κατάλληλη χρονική στιγμή, περίπου ένα μήνα από τον πρώτο μεγάλο του στόχο για φέτος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας. Ο Καραλής, ο οποίος τον χειμώνα ξεπέρασε τα 5,80 μ., ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο τρόπο στα 5,41 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,51 μέτρα.

Νικητής στο μίτινγκ ήταν ο Σαμ Κέντρικς με 5,93 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και δεύτερος ο Πιοτρ Λίσεκ με 5,71 μέτρα. Ο Πολωνός σε λίγες ημέρες θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault, εκεί όπου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του και ο Καραλής. Η τριάδα έκλεισε με τον Αουγκούστο Ντούτρα επίσης με 5,71 μέτρα.

Ο επόμενος του αγώνας θα είναι την Τρίτη (25/6, 18.30) στο Athens Street Pole Vault στο Ζάππειο.

Στο ίδιο μίτινγκ και στο ύψος των γυναικών συμμετείχε η Τατιάνα Γκούσιν, που ωστόσο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, αφού έκανε τρία άκυρα στο 1,80 μ., που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα.

Όλη η επικαιρότητα