Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: «Θα είμαι… άλλος αθλητής το 2020!»

Ακούστε το άρθρο

Το 2019 ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον Εμμανουήλ Καραλή όπως δηλώνει και ο ίδιος. Το 2020 όμως, θα είναι η ευκαιρία του να είναι ένας… άλλος αθλητής.

Ο Πυργιώτης Πρωταθλητής φέτος, μετά από ένα χρόνο απουσίας μπήκε ξανά στους αγώνες και έθεσε απευθείας πολύ υψηλούς στόχους. Ξεκίνησε το 2019 με το βλέμμα στο όριο των Ολυμπιακών Αγώνων (5.80μ) θέλοντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος που, όμως, δυστυχώς δεν του βγήκε. Ο 20χρονος επικοντιστής παρά ταύτα έκλεισε τη χρονιά με νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο (5.71μ) και έδειξε πως τα μεγαλύτερα ύψη  είναι εντός των ικανοτήτων του και σύντομα θα μας το αποδείξει στην πράξη.

Πλέον, αφού ξεκουράστηκε, ξεκινά προπονήσεις για να μπει δυναμικά στον κλειστό στίβο, που όπως βλέπουμε του πηγαίνει λίγο περισσότερο από τον ανοιχτό με τον ίδιο βέβαια να μην συμφωνεί απόλυτα σε αυτό. Μέσα στο πρόγραμμά του θα έχει λίγους και επιλεγμένους αγώνες, με το pole vault summit τον Ιανουάριο να είναι ένας από αυτούς. Βέβαια, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νάνζινγκ είναι μέσα στα σχέδιά του.

«Γέμισα μπαταρίες και ετοιμάζομαι για την καινούρια χρονιά πια. Το 2019 ήταν χρονιά προσαρμογής από τον σοβαρό τραυματισμό που είχα. Τώρα, επειδή ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, θα βάλουμε προπόνηση για να γίνω πιο δυνατός, πιο γρήγορος κλπ. Δε θεωρώ πως μου πάει περισσότερο ο κλειστός στίβος απλά είμαι άτυχος δύο χρονιές συνεχόμενες στον ανοιχτό… Βολεύομαι όπου και να υπάρχει το στρώμα!» δήλωσε ο νεαρός επικοντιστής στο Sportsfeed.

Όλη η επικαιρότητα