Αιμοδοσία στο 6ο Δημ. Σχολείο: «Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή…»

Share

«Ραντεβού ζωής» δίνουν αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου αλλά και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που χρόνια τώρα, στηρίζουν την Τράπεζα Αίματος «Άγιος Χαράλαμπος», η οποία δυο φορές τον χρόνο, από το 2004 μέχρι σήμερα, «τροφοδοτείται» από την προσφορά των ευαισθητοποιημένων πολιτών, που αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να σώσουν τρεις ζωές.

Η αιμοδοσία, η πρώτη για τη φετινή σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου (πάροδος Αγίου Γεωργίου) με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι. Οι διοργανωτές, απηύθυναν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να δώσουν για μια ακόμα φορά το παρών αλλά και εκείνους, που μέχρι στιγμής δεν έχουν αιμοδοτήσει, αύριο, να κάνουν το πρώτο βήμα, αφιερώνοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της Κυριακής τους.

Η βοήθεια και το καλό παράδειγμα

«Προσφέρονταν μόλις 400 ml από το αίμα μας, προσφέρουμε ζωή σε τρεις πάσχοντες συνανθρώπους μας. Όταν όλοι νιώσουμε τη σημασία αυτής της πράξης θα ξεπεράσουμε τους φόβους μας, θα πούμε ¨stop¨ στην αναβλητικότητα και θα δώσουμε αίμα», είπε η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Έλσα Ζαχαριαδάκη, σημειώνοντας πως οι εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται στα σχολεία, έχουν διπλό σκοπό, καθώς, εκτός από την προσφορά βοήθειας στον πάσχοντα συνάνθρωπο, οι αιμοδότες προάγουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα νέα παιδιά. «Τους δίνουμε εικόνες και γνώσεις μέσα από βιωματικές δράσεις, αλλά και το καλό παράδειγμα, να γίνουν στο μέλλον συνειδητοποιημένοι εθελοντές αιμοδότες», κατέληξε η κα Ζαχαριαδάκη.

Κάλεσμα σε μέλη, φίλους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία της Κυριακής, απηύθυναν ο πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος και το μέλος Γιώργος Αντωνόπουλος. «Προσκαλούμε τους αιμοδότες, τα μέλη μας αλλά και νέους εθελοντές, να έρθουν να προσφέρουν αυτό το απίθανο ζωτικό υλικό, το αίμα, που δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο», είπε ο κ.Μαστρογιαννόπουλος και ο κ.Αντωνόπουλος συμπλήρωσε «Ας σκεφτούν όλοι ότι σε κάποια στιγμή της ζωής μας, οι ίδιοι, οι γονείς ή τα παιδιά μας ίσως χρειαστεί μια φιάλη αίματος, και τότε θα τρέχουμε να παρακαλάμε.  Ας ξεκινήσουν τώρα με μια ¨κατάθεση¨ στην Τράπεζα αίματος του σχολειού μας και να είναι σίγουροι ότι, αυτό το αίμα θα σώσει ζωές».

«Να σταματήσουμε τα τροχαία ¨εγκλήματᨻ

«Για θεάρεστη πράξη. Πράξη έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο», έκανε λόγο ο υποδιευθυντής του σχολείου, Φώτης Αντωνόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη, οι υγιείς άνθρωποι να αιμοδοτούν, όχι μόνο για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για τον εαυτό μας. Αναφέρθηκε στα «τροχαία εγκλήματα» – όπως χαρακτηριστικά είπε – που καθημερινά σημειώνονται και στους ελληνικούς δρόμους και στην υπερπροσπάθεια των γιατρών να «συναρμολογούν» τους τραυματίες και τη μεγάλη ανάγκη σε αίμα. Γι’ αυτό, εκτός από το κάλεσμά του στην αιμοδοσία της Κυριακής, ο κ.Αντωνόπουλος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην δράση που θα υλοποιήσει το σχολείο, το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, προκειμένου – όπως είπε «…να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι δεν είναι απλό να χάνεται ένας άνθρωπος. Και να κάνουμε μια προσπάθεια, εκείνη την ημέρα, να είναι τα τελευταία μέρα που θα θρηνήσουμε θύματα».

«Όλοι μαζί, μπορούμε να δώσουμε ζωή», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νικολέτα Βλαχοπούλου, σημειώνοντας στο κάλεσμά της «Ο Σύλλογος Γονέων και η Τράπεζα Αίματος, ως αρωγοί των προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης αίματος στη χώρα μας, σας προσκαλεί να αφιερώσετε 10 λεπτά από την καθημερινότητά σας, δίνοντας ζωή στα παιδιά μας, στον συνάνθρωπό μας. Σταγόνα-σταγόνα να γεμίσουμε τις άδειες φιάλες».