Ηλεία

Στόχος εμπρησμού το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο!

latseio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά στα γραφεία της γραμματείας του προεδρείου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ξέσπασε τα ξημερώματα χθες, που προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από εμπρηστική ενέργεια ομάδας ατόμων, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στα έπιπλα των γραφείων που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, ενημερώθηκε λίγο πριν τις 5 χθες τα ξημερώματα, πως έντονες φλόγες βγαίνουν από το ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, στην κεντρική πλατεία.

Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και μόλις έφτασαν αντιλήφθηκαν να έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στα γραφεία της γραμματείας του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, η οποία κατέκαιγε την κουρτίνα του παραθύρου και μέρος των επίπλων που βρίσκονταν στο χώρο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φέρεται κάποια ομάδα ατόμων να προκάλεσε την πυρκαγιά αφού αρχικά διέρρηξαν το παράθυρο που υπάρχει στο ισόγειο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στην κουρτίνα με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί γρήγορα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, τα άτομα εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στη συνέχεια της χθεσινής ημέρας ενώ αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελέα Πύργου.

«Είχαμε ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε χειρότερη κατάσταση. Γύρω στις 5 παρά τέταρτο τα ξημερώματα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική, ότι έβγαινε φωτιά από την γραμματεία του προεδρείου. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, έγινε η κατάσβεση της πυρκαγιάς και έχουν προκληθεί αρκετά σοβαρές υλικές ζημιές. Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, ήταν μια ομάδα ατόμων οι οποίοι διέρρηξαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά στην κουρτίνα – το στόρι που βρίσκεται στο παράθυρο και από εκεί εξελίχθηκε και η πυρκαγιά», ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το πρωί, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς.

Ο κ. Μεσσαλάς επίσης ανέφερε πως τα άτομα αυτά φέρεται να προκάλεσαν κι άλλες φθορές καθώς έσπασαν μια πήλινη γλάστρα και την πέταξαν μέσα στο συντριβάνι της πλατείας ενώ στην πορεία φέρονται να έβαλαν φωτιά και σε κάδο απορριμμάτων πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα