Ηλεία

Εμβολιάστηκαν παιδιά στην Αμαλιάδα – Το Νοσοκομείο υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα

Πρωταρχικό μέλημα ο εμβολιασμός των παιδιών στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Υγεία για Όλους’ και χθες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας διενεργήθηκε εμβολιασμός για την ηπατίτιδα Β’.

Ήταν ο δεύτερος εμβολιασμός που έγινε, καθώς είχε προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ο εμβολιασμός για την ιλαρά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά κοινωνικά ευπαθών ομάδων και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, ενώ το σημαντικό  είναι ότι έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν οι γονείς την αναγκαιότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Προστασία της δημόσιας υγείας

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τα  Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, με την στήριξη των δήμων.

Ο εμβολιασμός, τόσο την προηγούμενη φορά όσο και χθες, έγινε από την παιδίατρο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Γκάμπη Φεκετέα, την επισκέπτρια υγείας του Νοσοκομείου κα Αθανασία Γάλλιου- Λυμπέρη και την επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κα Φανή Μαντή.

Τα εμβόλια διατίθενται δωρεάν από την Περιφέρεια και απευθύνονται σε παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ήλιδας και της ευρύτερης περιοχής.

Στην προηγούμενη φάση εμβολιάστηκαν 80 παιδιά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με το εμβόλιο της ιλαράς- ερυθράς- παρωτίτιδας και 20 παιδιά στην τοπική κοινότητα Κέντρου και χθες εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας περίπου 25 παιδάκια για την ηπατίτιδα Β’.

«Υπάρχει προσέλευση και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς είναι σημαντικό να γίνονται τα εμβόλια και έχουν αρχίσει να το κατανοούν και οι γονείς αυτό» ανέφερε η κα Γάλλιου.

Η παιδίατρος και οι επισκέπτριες υγείας ελέγχουν λεπτομερώς τα βιβλιάρια των παιδιών, διαπιστώνουν τι εμβολιαστική κάλυψη έχουν και ενημερώνουν τους γονείς, καθώς δεν περιορίζονται μόνο στα εμβόλια που γίνονται σε αυτή τη φάση, αλλά επιδιώκουν να εμβολιάσουν πλήρως όλα τα παιδιά.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζας, επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο είναι αρωγός και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, που αποσκοπούν στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και εν προκειμένω μέσω των εμβολιασμών. Επί της ουσίας το Νοσοκομείο Αμαλιάδας υλοποιεί το πρόγραμμα στην πράξη.

Τον επόμενο μήνα θα γίνει ο εμβολιασμός της β’ δόσης της ιλαράς.

Όλη η επικαιρότητα