Ηλεία

Εν αναμονή η τοποθέτηση των seatrac στις παραλίες Αγ. Μαρίνας και Παλουκίου

Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για την έκδοση απόφασης τοποθέτησης δύο συσκευών seatrac στις παραλίες Παλουκίου και Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να έχουν αυτόνομη πρόσβαση τα άτομα με αναπηρία στην θάλασσα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας και αντιπρόεδρος του Σωματείου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας Τάκης Ευθυμίου.

Η τοποθέτηση seatrac ήταν ένα αίτημα ετών, αν και στην απόφαση δεν συμπεριλαμβάνεται η παραλία της Κουρούτας, και ο κ. Ευθυμίου μιλώντας στην ‘Π’ ανέφερε: «Άλλος ένας στόχος μας με τον δήμο Ήλιδας γίνεται πραγματικότητα, αναφορικά με την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και του Παλουκίου, αν και είναι εκτός της παραλία της Κουρούτας κάτι το οποίο δεν έπρεπε να συμβεί γιατί παίρνει και γαλάζια σημαία και στις προϋποθέσεις συμπεριλαμβάνεται και η εξασφάλιση πρόσβασης στην παραλία ατόμων με αναπηρία. Όσον αφορά τα δύο seatrac, έχει εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και περιμένουμε τον διαγωνισμό για  να ανατεθούν οι εργολαβίες και να προχωρήσει η τοποθέτησή τους. Πιστεύω να προλάβουμε μέχρι τον Αύγουστο».

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα

Παράλληλα, ο κ. Ευθυμίου ζήτησε να ικανοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα τα οποία έχουν τεθεί, όπως είναι το φρεσκάρισμα των θέσεων παρκινγκ ΑΜΕΑ που έχουν γίνει στον δήμο Ήλιδας και η κατασκευή άλλων πέντε προσβάσεων στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στην πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα. «Ευελπιστούμε να υλοποιηθούν άμεσα αυτά που έχουμε ζητήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος ζητά από όλους τους δήμους να αξιοποιήσουν τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορούν την διαμόρφωση των παραλιών προκειμένου να έχουν προσβασιμότητα τα ΑΜΕΑ, κάτι που όπως είπε έχει κάνει μέχρι σήμερα μόνο ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα