WEB tv Ηλεία

Εν αναμονή των εξελίξεων για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Εντός του Ιουνίου θα βρεθεί στην Ηλεία και την Αμαλιάδα συγκεκριμένα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Ακούστε το άρθρο

Διεκδικητικός όσον αφορά το θέμα του νοσοκομείου Αμαλιάδας και της επαναλειτουργίας του με το απαιτούμενο προσωπικό, αλλά και καθόλου μετανιωμένος για όσα ανέφερε κατά την συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας, εμφανίστηκε εκ νέου στη χθεσινή του συνέντευξη ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης εστίασε αρχικά στη συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με την Αναπληρώτρια Υπουργό και Υπεύθυνη για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα του ΕΣΥ, Μίνα Γκάγκα, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Κατά τη διάρκεια αυτής συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες, ενώ στάθηκαν και στην ανάγκη να υπάρξει επαφή με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη προκειμένου να προχωρήσει η επαναλειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Εμμένει στα λόγια του!

Όσον αφορά τα «βέλη» του προς το διοικητή του ΓΝ Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο, σημείωσε πως δε μετανιώνει για όσα είπε και αναμένει τις ενέργειες της κεντρικής διοίκησης. Υποστήριξε πως πρώτα θα ξεκινήσουν τα τακτικά ιατρεία, τα οποία θα απαρτίζονται από τους τέσσερις γιατρούς της γενικής ιατρικής, καθώς και από το χειρούργο και τον ορθοπεδικό. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα γίνει προγραμματισμός χειρουργείων και εντός του μηνός θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για να ξεκινήσουν τα χειρουργεία γενικής χειρουργικής και ορθοπεδικής. Ωστόσο, ο κ. Λυμπέρης υποστήριξε πως για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να επιστρέψουν εντός του μηνός οι αποσπασμένοι υγειονομικοί, οι νοσοκόμοι και οι παρασκευαστές που θα λειτουργήσουν το ακτινολογικό και αξονικό τομογράφο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα λόγω αχρησίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου.

Εντός του μήνα στην Ηλεία

Κλείνοντας, ο κ. Λυμπέρης ανακοίνωσε την επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο νοσοκομείο της πόλης εντός του Ιουνίου, ενώ σημείωσε πως θα επανέλθει δριμύτερος σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη άμεσα όσον αφορά την επαναλειτουργία επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Όλη η επικαιρότητα