Αποδράσεις Ηλεία

Ένα άγνωστο φαράγγι… το φαράγγι της Αρήνης

Η Αρήνη είναι ένα όμορφο χωριό που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ζαχάρως και απέχει από αυτήν μόλις 8 χιλιόμετρα.

Ιστορικά η Αρήνη συμμετείχε ενεργά στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821, συμβάλλοντας με μία Ταξιαρχία, που συγκροτήθηκε με αρχηγό τον Ταξίαρχο Φώτη Μισιχρόνη, μαζί με άλλους αγωνιστές από τα γύρω χωρία.

Εκτός όμως από την ιστορία, η Αρήνη διαθέτει ένα εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγι για το οποίο οι κάτοικοι της  είναι περήφανοι γι’ αυτό.

Με μήκος περίπου 4χιλιόμετρα,  διασχίζοντας το  ο επισκέπτης θα θαυμάσει την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει, θα γνωρίσει από κοντά τα τοπωνύμια που έχουν δοθεί σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος, θα διαβεί από τα στενά του περάσματα και θα θαυμάσει τις υπέροχες εικόνες που θα συναντήσει μπροστά του.

Η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που ο λόφος Κομπόρι σχεδόν εφάπτεται στον απέναντι λόφο της Σπηλιάς και οι δυο δείχνουν να είναι σφιχταγκαλιασμένοι.

Ο επισκέπτης θα δει το παλιό μυλαύλακο που οδηγούσε το νερό του ποταμιού, το οποίο διαπερνά τους 3 νερόμυλους της περιοχής που λειτουργούσαν παλιά και θα δει από κοντά την Γεράνεια λίμνη, στην οποία οι νέοι του χωριού τα παλιά τα χρόνια, έπαιρναν το πρώτο κολυμβητικό βάπτισμα.

Μέσα από αυτή τη στενή χαράδρα, δημιούργημα που μάλλον οφείλεται στη γεωλογική περίοδο, την οποία δημιουργούν οι δύο αντικριστοί λόφοι, ο λόφος Κομπόρι και ο λόφος Σπηλιά, περνά ο Άνιγρος ποταμός, ο οποίος πηγάζει από το όρος Μίνθη και εκβάλει στο Ιόνιο Πέλαγος.

Εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μία βόλτα στην Αρήνη σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Όλη η επικαιρότητα