Κόσμος

Ένα ελληνικό εστιατόριο στη λίστα του Forbes με τα «11 πιο cool στον κόσμο» για το 2022

Ακούστε το άρθρο

Mπορεί ο κορωνοϊός να έχει ανατρέψει τα πάντα στις ζωές μας, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να βάλει φρένο στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, οι οποίοι δεν σταματούν να αναζητούν τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για ένα γευστικό μενού που θα σάς μείνει αξέχαστο.

Και όπως συμβαίνει, συνήθως, μετά από κάθε μεγάλη περίοδο κοινωνικής ή οικονομικής ύφεσης, έτσι και τώρα, μία θεαματική άνοδος στις αφίξεις νέων, γκουρμέ εστιατορίων έχει κατακλύσει τον πλανήτη με δεκάδες καινούργιους χώρους να ανοίγουν τις πόρτες τους από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Ντουμπάι και από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Μπογκοτά.

Τι είναι, όμως, αυτό που οι «ειδικοί» σε θέματα γευσιγνωσίας προσέχουν περισσότερο στα καινούργια εστιατόρια που κάνουν την εμφάνιση τους στη φρέσκια, μετά-κορονοϊού εποχή; Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού Forbes, πλέον το ζητούμενο δεν είναι μόνο τα απίστευτα δημιουργικά πιάτα που φέρνουν την καινοτομία στην παγκόσμια γαστρονομία αξίζοντας, και με το παραπάνω, ένα λαμπερό αστέρι Michelin. Πια το βασικό κριτήριο που κάνει ένα εστιατόριο αληθινά μοναδικό είναι η συνολικότερη στάση του απέναντι στην κοινωνία και στην αδιαμφισβήτητη ανάγκη για βιωσιμότητα, η οποία έχει επικρατήσει στους περισσότερους τομείς της διεθνούς επιχειρηματικότητας.

Τρεις απεσταλμένοι του Forbes, o καθένας μοναδικός χάρη στην ξεχωριστή θέση που κατέχει στους κύκλους της παγκόσμιας εστίασης, ανέλαβαν να ανακαλύψουν τα πιο ξεχωριστά και «κουλ» νέα εστιατόρια σε ολόκληρο τον κόσμο, εκείνα που αξίζει να επισκεφθούμε μέσα στο 2022, εάν βρεθούμε σε κάποια από τις πόλεις που τα φιλοξενούν. Στη λίστα με τα 11 καλύτερα και ένα ελληνικό εστιατόριο, το οποίο έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στα εγχώρια δρώμενα και θεωρείται ήδη μοναδικό και πολυσυζητημένο.

Ο λόγος για το πανέμορφο και πολυτελές Delta, το οποίο στεγάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μία σχετικά πρόσφατη άφιξη που έχει καταφέρει ήδη να κατακτήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες στον πλανήτη.

Όπως αναφέρει η σχετική λίστα του Forbes «Το Delta ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική του θέα στη θάλασσα, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την Ακρόπολη», ενώ θεωρείται μία αληθινά μοναδική περίπτωση χάρη στις πρωτότυπες μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των πρωτοποριακών του πιάτων. «Η καινοτόμα, νεαρή ομάδα του Delta εστιάζει σε τοπικά, φρέσκα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται μαγειρικές μέθοδοι από την αρχαία Ελλάδα, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στη νέα εποχή και στη λογική του fine dining που εδώ έχει εξελιχθεί σε τέχνη.

Η βιωσιμότητα των πιάτων, η εποχικότητα των προϊόντων, μία γεύση και η μινιμαλιστική τελειότητα είναι τα κύρια συστατικά που κάνουν τη γαστρονομία αυτού του εστιατορίου μοναδική. Η μετριοφροσύνη εδώ έχει μεταμορφωθεί σε μεγαλοπρέπεια», γράφει η συντακτική ομάδα του Forbes για το εντυπωσιακό, αθηναϊκό εστιατόριο.

Τη λίστα ολοκληρώνουν, με αλφαβητική και όχι αξιολογική σειρά, άλλα 10 εστιατόρια, τα περισσότερα από αυτά στην Ευρώπη:

(1) AM par Alexandre Mazzia, Μασσαλία

(2) Cocina Hermanos Torres, Bαρκελώνη

(3) Delta, Aθήνα

(4) El Chato, Μπογκοτά

(5) Frangente, Μιλάνο

(6) Jaan, Σιγκαπούρη

(7) Jônt, Ουάσιγκτον D.C.

(8) レヴォ L’Evo, Ιαπωνία

(9) Oz, Fürstenau, Ελβετία

(10) The Samuel, Κοπεγχάγη

(11) Trésind Studio, Ντουμπάι

Πηγή: travel.gr

Όλη η επικαιρότητα