Πολιτισμός

Ένα έργο τέχνης “γκρεμίζει” τοίχους στην πιο διάσημη παραλία του κόσμου

Τα πλεγμένα αυτά χέρια απλώνονται, κουνιούνται και ενώνονται σε μια κοινή προσπάθεια να “σπάσουν” όλους τους τοίχους που χωρίζουν τους ανθρώπους και τους εγκλωβίζουν σε νοητικούς ή γεωγραφικούς χώρους.
Ακούστε το άρθρο

Ένα land-art φτιαγμένο με βιοδιασπώμενο χρώμα άνθρακα, κιμωλίας, νερού και πρωτεϊνών γάλακτος καλύπτει την παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το έργο αυτό απεικονίζει δύο χέρια σφιγμένα, αλληλέγγυα που δημιουργούν μια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα και έχει στόχο να προωθήσει την ενότητα, την καλοσύνη και το άνοιγμα προς τον κόσμο.

Πίσω από το έργο αυτό βρίσκεται ο γνωστός Γαλλοελβετός καλλιτέχνης Saype πάνω στα έργα του οποίου αποκλείεται να μην έχετε “πέσει” στα social media, καθώς δημιουργεί εντυπωσιακά projects και τα στήνει στα πιο απρόβλεπτα μέρη του κόσμου, από την Ακτή Ελεφαντοστού, μέχρι τις ελβετικές Άλπεις, την Κωνσταντινούπολη και το Πεδίον του Άρεως στο Παρίσι.

Πέρα από την καλλιτεχνική αξία των έργων του, αυτό που δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι η οικολογική υπογραφή του, καθώς ζωγραφίζει πάνω στην επιφάνεια της γης, χρησιμοποιώντας μόνο οικολογικά χρώματα.

AP

Τα δύο αυτά χέρια αποτελούν μέρος του παγκόσμιου έργου του με τίτλο Beyond Walls. “Ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα στον πλανήτη”, είναι το μήνυμα του εγχειρήματος αυτού του Saype. Τα πλεγμένα αυτά χέρια απλώνονται, κουνιούνται και ενώνονται σε μια κοινή προσπάθεια να “σπάσουν” όλους τους τοίχους που χωρίζουν τους ανθρώπους και τους εγκλωβίζουν σε νοητικούς ή γεωγραφικούς χώρους. Γι΄αυτό και το «Beyond Walls» ταξιδεύει από πόλη σε πόλη για να μεταφέρει αυτό το παγκόσμιο μήνυμα και για να δημιουργήσει,όλη αυτή την τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα