Αχαϊα Υγεία

Ένα και μοναχικό κρούσμα κορωνοϊού στο Ρίο

Ακούστε το άρθρο

Μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού παραμένει να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr πρόκειται για μια γυναίκα που αποτελεί πλέον το μοναδικό περιστατικό που έχει απομείνει πλέον στον ειδικά διαμορφωμένο χώρος της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Ρίου.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς με κορωνοϊό το νοσοκομείο έχει αρχίσει να βρίσκει και πάλι τους κανονικούς του ρυθμούς.

Η ΩΡΛ κλινική η οποία επίσης είχε μετατραπεί σε κλινική κορωνοϊού ξαναβρήκε την παλιά της χρήση και παράλληλα φιλοξενεί και κομμάτι της Οφθαλμολογικής η οποία μερικώς παραμένει δεσμευμένη.

Και οι δύο χώροι, σε περίπτωση νέας έξαρσης του ιού θα επανέλθουν σε ετοιμότητα προκειμένου να φιλοξενήσουν πιθανά κρούσματα και ασθενείς.

Παράλληλα αρχίζουν να επανέρχονται σε κανονικότητα και τα προγραμματισμένα ραντεβού τον ΠΓΝΠ που είχαν μείνει πάρα πολύ πίσω όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι γιατροί έχουν ξεκινήσει να βλέπουν και πάλι τους ασθενείς τους κανονικά ωστόσο λόγω του συσσωρευμένου όγκου των ραντεβού που είχαν αναβληθεί υπάρχει ακόμα μεγάλη χρονική αναμονή.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα μόνο τα απογευματινά ιατρεία η τύχη των οποίων αναμένεται να αποφασιστεί σύντομα. Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι, εάν δεν προκύψει κάτι το αναπάντεχο, από την μεθεπόμενη Δευτέρα θα έχουμε την επανέναρξη των απογευματινών ιατρείων.

Κύκλοι της διοίκησης πάντως αναφέρουν ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθούν οι κανονικοί ρυθμοί λειτουργίας του Νοσοκομείου και να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ του κορωνοϊού και όλων των άλλων περιστατικών.

Μπορεί τα πράγματα να είναι στην παρούσα φάση να είναι πολύ πιο ήρεμα, τα μέτρα προστασία όμως δεν χαλαρώνουν και όλα τα ύποπτα περιστατικά αντιμετωπίζονται ακριβώς όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Όσα είναι ύποπτα χωρίς συμπτώματα, επιστρέφουν στο σπίτι τους, ενώ όσα έχουν συμπτώματα νοσηλεύονται με όλα τα προστατευτικά μέτρα ασφαλείας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό.

Όλη η επικαιρότητα