Ηλεία

Ένα «κόσμημα» στο κέντρο της Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΟ ΨΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΚΟΥ

Το κτίριο που μέχρι πέρυσι στεγάζονταν το ψαράδικο του Ρόκου, στην συμβολή των οδών Φ. Εταιρείας και Κ. Παλαμά στην Αμαλιάδα, θα λάβει μια εντυπωσιακή όψη αν κρίνει κανείς από την φωτορεαλιστική απεικόνιση και τα αρχιτεκτονικά σχέδια του αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Μάρκου Μανωλόπουλου και του πολιτικού μηχανικού κ. Γεωργίου Αδαμόπουλου.

Ένα πολύ παλιό κτίριο, που υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κατεδαφιστεί, φαίνεται ότι θα κοσμεί το κέντρο της πόλης, αν κρίνουμε από την φωτορεαλιστική απεικόνιση.

Στην προσπάθεια «σωτηρίας» του κτιρίου, που πριν το ψαράδικο, στεγάζονταν το ΚΤΕΛ Αμαλιάδας και αποτελεί σημαντικό «κομμάτι» της πόλης, συνέβαλλε η δικηγόρος κα Κλεονίκη Γκουβίτσα, η οποία αντιτάχθηκε στο σενάριο κατεδάφισης.

Μάλιστα, η ίδια ικανοποιημένη από την θετική εξέλιξη τοποθετήθηκε λέγοντας ότι: «Το λειτούργημα του Δικηγόρου έχει πολλές πίκρες, στεναχώριες, εντάσεις και ατελείωτες ώρες μελέτης, οι οποίες δε φαίνονται και δε γίνονται κατανοητές από τους τρίτους.

Έχει όμως και χαρές που σε κάνουν να παίρνεις δύναμη και να συνεχίζεις τον μοναχικό σου αγώνα για την αναζήτηση της αλήθειας και την προάσπιση του Δικαίου.
Όλοι στο παρελθόν είχαμε θαυμάσει το νεοκλασικό κτίριο στην συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Κωστή Παλαμά, όπου στεγαζόταν παλιότερα το Κτελ Αμαλιάδας και μέχρι πέρυσι το ψαράδικο του Ρόκκου.

Με ιδιαίτερη λύπη βλέπαμε το κτίριο αυτό να βυθίζεται στην απαξία και να έχει φτάσει στα πρόθυρα την κατάρρευσης και όλοι λυπόμασταν γιατί μαζί με αυτό θα κατέρρεε κι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Αμαλιάδας.

Νοιώθω ιδιαίτερα περήφανη που συνέβαλα με τις μικρές μου δυνάμεις στην σωτηρία του κτιρίου αυτού από την κατεδάφιση σε πείσμα των ολετήρων της ιστορίας της πόλης και της καλαισθησίας της, που ήθελαν να το γκρεμίσουν και να το κάνουν, άγνωστο τι! Νοιώθω περήφανη που με αγάπη προς την πόλη μου, την ιστορία της και προς το συγκεκριμένο κτίριο και με τη συνδρομή του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Μάρκου Μανωλόπουλου καθώς και του Πολιτικού Μηχανικού Γεώργιου Αδαμόπουλου, αυτό θα επισκευασθεί και όχι μόνο θα σωθεί, αλλά απ’ ότι φαίνεται στα αρχιτεκτονικά σχέδια και στη φωτορεαλιστική απεικόνιση, θα κοσμεί το κέντρο της Αμαλιάδας. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και περιμένουμε με ανυπομονησία να το δούμε ολοκληρωμένο!».

Όλη η επικαιρότητα