Ηλεία Πολιτική

«Ένα μόνο κρούσμα κ. Μακρή;» – Η λανθασμένη πληροφόρηση για τα σχολεία της Ηλείας και οι αντιδράσεις

Δυστυχώς η υφ. Παιδείας έχει λανθασμένη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν παρατηρηθεί στα σχολεία της Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή έχει λανθασμένη ενημέρωση όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν παρατηρηθεί στα σχολεία της Ηλείας, αφού όπως δήλωσε στην εκπομπή Live News και τον Ν. Ευαγγελάτο, «μόνο ένα κρούσμα μου ανέφεραν ότι υπάρχει στα σχολεία της Ηλείας».

Μάλιστα η κα Μακρή απέδωσε την κινητοποίηση του Δημάρχου Πύργου κου Τάκη Αντωνακόπουλου σε υπερβολική ευαισθησία.

«Καλό είναι να ακούμε τους ειδικούς» , τόνισε η υφυπουργός, που δήλωσε ακόμη πως σε «λάθος συναγερμό» και «ιδιαίτερη ευαισθησία» οφείλεται η ανησυχία που εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου στέλνοντας επιστολή και ζητώντας να κλείσουν τα σχολεία του Δήμου, καθώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Τα κρούσματα φυσικά στα σχολεία της Ηλείας είναι πολύ περισσότερα από ένα, κάτι που έχει προκαλέσει φυσικά και τις αντιδράσεις πολλών γονέων που θέλουν να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους και φυσικά να μην έχουμε διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία.

«Η δήλωση της υφυπουργού προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων»

Έντονη αντίδραση, μετά την άστοχη δήλωση της υφυπουργού παιδείας κας Ζέτας Μακρή ότι υπάρχει μόνο ένα κρούσμα covid-19 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, υπήρξε και από τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδημητρίου που τόνισε ότι αυτή η δήλωση της Υφυπουργού προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πύργου κος Γιάννης Παπαδημητρίου σήμερα θα έχουμε την αναγκαία προμήθεια πετρελαίου που θα καλύψει για λίγες ημέρες, έως ότου υπογράφει η αναγκαία σύμβαση, τα σχολεία του Δήμου που έχουν πρόβλημα θέρμανσης.

Μεταξύ άλλων ο κος Παπαδημητρίου τονίζει: «Στην εκπομπή του MEGA Live News η Υφυπουργός Παιδείας κα. Μακρή είπε ότι υπάρχει μόνο ένα κρούσμα covid-19 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου ακυρώνοντας αφενός στην ουσία τις οποίες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την αποφυγή της διασποράς του covid-19 απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αφετέρου αποκαλεί ψεύτες έμμεσα πλην σαφώς γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς φορείς, Δήμαρχο κλπ.

Είναι απαράδεκτο και αχαρακτήριστο αυτό που ακούστηκε από τα επίσημα χείλη της Υφυπουργού. Εάν υπάρχει έστω και λίγο φιλότιμο θα πρέπει είτε να βγει και να ανασκευάσει, είτε να παυθεί από τον Πρωθυπουργό. Η δήλωσή της προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων εκτός αν τους πολίτες της Ηλείας θεωρούν ότι έχουν τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που μπορούν να δηλώνουν ευθαρσώς τέτοια ψεύδη σε τηλεοπτικά κανάλια.

Με την υγεία των παιδιών μας δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανείς. Οι όποιες πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η κα Υφυπουργός δεν έχουν καμία θέση στη δημοσία υγεία».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα