Κόσμος

Έναν βρετανό όμηρο αποκεφάλισε ο δήμιος του χαλιφάτου

enan_vretano_omiro_apokefalise_o_dimios_toy_halifatoy.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ένα ακόμα βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζονται οι τζιχαντιστές να έχουν αποκεφαλίσει έναν ακόμα βρετανό όμηρο, τον 47χρονο Άλαν Χένινγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του υλικού, το βίντεο καταλήγει με τον δήμιο να απειλεί έναν αμερικανό.

«Ομπάμα εσύ άρχισες τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημά μας να είναι σε έναν δικό σου άνθρωπο» αναφέρει.

Είναι το τέταρτο βίντεο αυτού του είδους, στο οποίο εμφανίζεται ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζει ομήρους.

Με παρόμοιο τρόπο οι τζιχαντιστές έχουν δημοσιοποιήσει την εκτέλεση των αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στέφεν Σότλοφ, καθώς και του βρετανού Ντέιβιντ Χέινς.

Ο Χένινγκ εμφανιζόταν στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους που έδειχνε τον αποκεφαλισμό του συμπατριώτη του Ντέιβιντ Χέινς.

Ο 47χρονος πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ, είχε δηλώσει εθελοντής οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία για λογαριασμό μουσουλμανικής ΜΚΟ.

Η αυτοκινητοπομπή έπεσε σε παγίδα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και πιάστηκε όμηρος στις 26 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα το Φόρεϊν Όφις είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον Χένινγκ να παρακαλάει για τη ζωή του.

Η σύζυγος του 47χρονου οδηγού ταξί απηύθυνε δημόσια έκκληση προς το Ισλαμικό Κράτος να μην σκοτώσει τον άντρα της, λέγοντας: «Είναι αθώος!».

«Ο Άλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνιζε η γυναίκα του.

«Τη στιγμή της απαγωγής του οδηγούσε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με τρόφιμα και νερό για να τα παραδώσει σε οποιονδήποτε βρισκόταν σε ανάγκη (…) Ήταν μια πράξη καθαρής ευσπλαχνίας. Δεν βλέπω σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει την υπόθεση ενός κράτους να δούμε να πεθαίνει ένας άνθρωπος σαν τον Άλαν» πρόσθετε η σύζυγός του.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα