Αθλητισμός

Έναρξη αθλητικής σεζόν για το ΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΠΥΡΓΟΥ

Με δυνατές προπονήσεις ξεκίνησε την νέα αθλητική σεζόν 2023-24 ο αθλητικός σύλλογος ΚΑΡΑΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΠΥΡΓΟΥ στην κεντρική σχολή του συλλόγου Π.ΣΑΧΤΟΥΡΗ 7 (πλατεία δεξαμενής) με προπονητή τον ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ κάτοχο 4 νταν Ελοκ και ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ της ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Ακούστε το άρθρο
Ο σύλλογος για το 23 έως σήμερα έχει 4 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟ-ΕΘΝΙΚΗ ομάδα καράτε. Οι ομάδες αυτές έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες, λαμβάνοντας μόρια για οποία πανεπιστημιακή σχολή επιθυμούν στο μέλλον με βάση τον αθλητικό νόμο οι ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ,ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ,ΚΡΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και ΒΟΥΣΔΟΥΚΟΥ ΓΕΩΓΙΑΝΑ, ενώ σημειώνεται πως οι τέσσερεις αθλητές προπονούνται στην κεντρική σχολή του Πύργου.

Τονίζεται, επίσης, πως ο σύλλογος συμμετείχε σε έξι πρωταθλήματα και κύπελα εντός Ελλάδος με 84 αθλητές και κατέκτησε συνολικά 122 μετάλλια σε αγώνα μάχης (κουμιτε)και τεχνική καταλληλόλητα (κατά).

Ακόμη, ο προπονητής ετοιμάζει 12 αθλητές για το πρωτάθλημα εφήβων -νέων που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Βέροια και θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα εκ νέου με την ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ να είναι στην κορυφή της διεκδίκησης και την συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Σερβία τον Δεκέμβριο.

Ακολούθως, ο σύλλογος με ΤΜΗΜΑΤΑ έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο Καράτε ως ΠΟΛΕΜΙΚΗ τέχνη και αυτοάμυνα όπου αθλητές όλων των ηλικιών από 4-68 ετών αθλήτρια, διδάσκονται αυτοάμυνα, ψυχολογική αυτοπεποίθηση μάχης, αλλά και ήθος, δύναμη, πειθαρχεία, έχοντας σαν αποτέλεσμα 8 νέοι καρατέκα να αποκτήσουν Μαύρη ζώνη και 1 Dan επίσημα από την ελληνική ομοσπονδία Καρατε έως τον Δεκέμβριο έχοντας ολοκλήρωση την σκληρή βασική εκπαίδευση στο ΚΑΡΑΤΕ.

Τέλος, ο σύλλογος από το 1997 έως σήμερα έχει ανάδειξη πάνω από 2600 αθλητές στο άθλημα ΚΑΡΑΤΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ 13 εκπαιδευτές έως σήμερα

Όλη η επικαιρότητα