Ηλεία

Έναρξη ενδιάμεσης Εκπτωτικής Περιόδου στην Αμαλιάδα – Υποτονική η κίνηση την πρώτη ημέρα

Ακούστε το άρθρο

Υποτονικά έκανε ‘πρεμιέρα’ χθες στην Αμαλιάδα η Ενδιάμεση Εκπτωτική Περίοδος, που θα διαρκέσει από 2 έως 15 Μαΐου.

Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα η κίνηση στα καταστήματα ήταν μειωμένη, καθώς πολλοί καταναλωτές ρωτούσαν για την ημερομηνία έναρξης της εκπτωτικής περιόδου, το συγκεκριμένο ενδιαφέρον δεν αποτυπώθηκε χθες στην αγοραστική κίνηση.

Η αγορά κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς, ωστόσο οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι όσο περνούν οι ημέρες θα αλλάξει η εικόνα. Άλλωστε, το συγκεκριμένο δεκαπενθήμερο δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν έξυπνες και οικονομικές αγορές και είναι στην δική τους ευχέρεια να το εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

Πολύ καλές τιμές

Το σημαντικότερο είναι ότι οι εκπτώσεις αφορούν τις νέες παραλαβές, τα καλοκαιρινά είδη και σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό έκπτωσης αγγίζει και το 40%, ενώ υπάρχουν και περσινά είδη με ποσοστό έκπτωσης στο 50% και φυσικά όλα τα καταστήματα έχουν σε ορισμένα είδη και επιπλέον προσφορές.

Η χθεσινή ημέρα, για όσους έκαναν μία πρώτη βόλτα στην αγορά, είχε διερευνητικό χαρακτήρα και με δεδομένο ότι ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός υπάρχει αισιοδοξία από τον εμπορικό κόσμο ότι η εκπτωτική περίοδος θα αποδώσει καρπούς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με ανακοίνωσή του καλεί τους καταναλωτές να επισκεφθούν τα καταστήματα και να στηρίξουν την τοπική αγορά, κάνοντας τα ψώνια τους για τις επόμενες 15 ημέρες με μειωμένες τιμές.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα της Αμαλιάδας θα παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές 6 και 13 Μαΐου, ενώ οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να ξεχάσουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων- προσφορών να αναγράφουν στα προϊόντα την παλιά και νέα τιμή για να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα.

Όλη η επικαιρότητα