Ηλεία

Ένας… «νέος» κι έξι «παλιοί» αντιδήμαρχοι στον δήμο Ήλιδας!

Με έναν νέο και 6… «παλιούς» αντιδημάρχους, συνεχίζει η δημοτική αρχή Ήλιδας.
Ακούστε το άρθρο

Με έναν νέο και 6… “παλιούς” αντιδημάρχους, συνεχίζει η δημοτική αρχή Ήλιδας, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.

Νέο πρόσωπο είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας ο οποίος θα έχει τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας, η ευθύνη της λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Δόμησης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων & Αποκαταστάσεων που είναι εγκατεστημένες στη Δ.Ε Αμαλιάδας.

Επίσης, έχει αρμοδιότητα για την  παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις παραπάνω υπηρεσίες, τη  μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στις παραπάνω υπηρεσίες σε κατάσταση καλής λειτουργίας.

Ο κ. Π. Παναγιωτάρας θα πρέπει να έχει  συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων της Δ.Ε Αμαλιάδας για την επίλυση των προβλημάτων τους που σχετίζονται με τις παραπάνω υπηρεσίες.  Στον παραπάνω αντιδήμαρχο παρέχεται αντιμισθία, σύμφωνα με την απόφαση.

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι παραμένουν οι ίδιοι και έχουν ως εξής: Ευγένιος Αστερής:

Μεταβιβάζονται οι  αρμοδιότητες της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και της υπογραφής και εκτέλεσης όλων των αιτημάτων που υποβάλλονται από τα Αυτοτελή Τμήματα που υπάγονται στον Δήμαρχο και τη Δ/νση Υδάτινων Πόρων & Αποκαταστάσεων.  Μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα του Διατάκτη.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, την αρμοδιότητα αυτή ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παλυβός Χρήστος.  Ο Αντιδήμαρχος έχει και το δικαίωμα υπογραφής των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.  Στον παραπάνω Αντιδήμαρχο παρέχεται αντιμισθία.

Αθανάσιος Γεωργόπουλος:  Μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα της εποπτείας και του συντονισμού επί των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ενίσχυσης της Απασχόλησης.

Ο Αντιδήμαρχος έχει και το δικαίωμα υπογραφής των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.  Στον παραπάνω Αντιδήμαρχο παρέχεται αντιμισθία.

Βασίλης Παπαδόπουλος: Μεταβιβάζονται οι κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, και συγκεκριμένα:  Η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.  Η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.

Η μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.  Η υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.  Η συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.  Η ευθύνη παρακολούθησης των προγραμμάτων ΟΠΑΑΧ – LEADER.  Στον παραπάνω Αντιδήμαρχο παρέχεται αντιμισθία.

 Βαγγέλης  Χριστοφόρου:  Μεταβιβάζονται οι  αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου και του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, η συντήρηση οδοποιίας με ίδια μηχανήματα, η εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων, η έγκριση κίνησης οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, και η έγκριση κατ’ εξαίρεσης οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, από υπαλλήλους και αιρετούς τού δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος έχει και το δικαίωμα υπογραφής των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.  Στον παραπάνω Αντιδήμαρχο παρέχεται αντιμισθία.

 Χρήστος Παλυβός  άμισθος Αντιδήμαρχος:  Μεταβιβάζονται οι  αρμοδιότητες της Δ/νσης Διοίκησης και Πρόνοιας, της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Δημοτικού Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου, καθώς και των δράσεων για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Αντιδήμαρχος έχει και το δικαίωμα υπογραφής των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων. Ανδρέας Παπαδάκος, άμισθος Αντιδήμαρχος: Μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:  Εποπτεία και συντονισμός των θεμάτων Απόδημου Ελληνισμού, Εθελοντισμού & Τρίτης ηλικίας, Ομογένειας – Λαϊκής Παράδοσης – Λαογραφίας- Προαγωγής της δημόσιας υγείας και της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Συντονισμός τού έργου της Δημοτικής Αρχής και των Αντιδημάρχων.

Ο Αντιδήμαρχος έχει και το δικαίωμα υπογραφής των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση, όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζονται να ασκούν:  Στη Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκος Ανδρέας, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστοφόρου Ευάγγελος.  Στη Δημοτική Ενότητα Πηνείας, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ο Αντιδήμαρχος κ. Παλυβός Χρήστος.

Αναπληρωτής Δήμαρχος ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκος, και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Οι καθ’ ύλην αρμοδιότητες επί των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης- Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, και Υδάτινων Πόρων & Αποκαταστάσεων, παραμένουν στον Δήμαρχο.

Η απόφαση έχει ισχύ έως τις 11 Ιανουαρίου 2023.

Αναφερόμενος στην νέα σύνθεση, ο δήμαρχος Ήλιδας, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» είπε: «Πιστεύω ότι πλέον η πανδημία «φεύγει» και εμείς είμαστε έτοιμοι, με τις αρμοδιότητες αυτές τις οποίες του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των αντιδημάρχων και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, να συντομεύσουμε τις διαδικασίες και τους χρόνους για να ολοκληρώσουμε τα έργα μας».

Στην Οικονομική Επιτροπή

Σε άλλη απόφαση ο δήμαρχος Ήλιδας όρισε χθες τους αντιδημάρχους ως μέλη στην Οικονομική Επιτροπή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και τα μέλη της.

Συγκεκριμένα,  μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τη θητεία 9.1.2022 έως 31.12.2023, ορίζονται οι Αντιδήμαρχοι κ. Β. Παπαδόπουλος  και  Β. Χριστοφόρου.

Πρόεδρος θα είναι ο κ. Λυμπέρης, ενώ τις επόμενες μέρες η Επιτροπή με τη νέα σύνθεση θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο κ. Χριστοφόρου  ορίζεται  και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη θητεία 9.1.2022 έως 31.12.2023. Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ορίζονται  οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθ.  Γεωργόπουλος και  Χρ. Παλυβός.

Όλη η επικαιρότητα