Ηλεία

Ενδιαφέρουσα ιατροκοινωνική εκδήλωση στην Αμαλιάδα – Απαντήσεις για τα προβλήματα των ηλικιωμένων

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η ιατροκοινωνική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Τα θέματα της εκδήλωσης ήταν γηριατρικού ενδιαφέροντος, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση να επισημαίνει ότι η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας όχι μόνο να ακούσουν για θέματα που τους αφορούν, αλλά και να υποβάλλουν ερωτήματα που οι απαντήσεις ενδεχομένως να τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους.

Ότι είναι σημαντικό να έχουν ενημέρωση οι ηλικιωμένοι για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους, επεσήμανε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής & Γεροντολογίας κ. Κων/νος Χρυσανθόπουλος.

Για τις διαταραχές ακοής στην τρίτη μίλησε ο κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, Ωτορινολαρυγγολόγος από την Αμαλιάδα.

«Πόνος και ηλικιωμένοι, ένα πονεμένο πρόβλημα», ήταν το θέμα που ανέπτυξε η κα Χριστίνα –Παναγιώτα Κουτσούρη, Παθολόγος, Επιμελήτρια Π.Γ.Ν.Π. από την Πάτρα.
Για το σημαντικό θέμα της άνοιας, της πάθησης που πλήττει ένα μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων στην περιοχή, μίλησε ο κ. Δημήτριος Κατσάς, Νευρολόγος από την Αμαλιάδα.

«Διαταραχές όρασης και τρίτη ηλικία (καταρράκτης)», ήταν το θέμα για το οποίο μίλησε η κα Σταθοπούλου Μαρία, Οφθαλμίατρος από την Πάτρα.

Ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήσεις από τον κόσμο.

Συντονιστές ήταν οι: Τσαούσης Κώστας, Δερματολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας- Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής, Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα