Επιχειρήσεις

Energean: Βράβευση για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) στην Ευρώπη

Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική διάκριση για τις επιδόσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης Environmental, Social, Governance – ESG) πέτυχε η Energean, καθώς βραβεύθηκε από τον οργανισμό Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης CFI.co (Capital Finance International) για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη για το 2020 (Best ESG Energy Growth Strategy Europe 2020).

Οι κριτές του CFI.co επισήμαναν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Ως υποστηρικτής του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), η Energean έχει θέσει ως στόχο την εκπομπή μηδενικών

συνολικά ρύπων έως το 2050 και συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την επιχειρησιακή της αριστεία καθώς και με την ισχυρή εταιρική της πολιτική σε κοινωνικό επίπεδο.

-H κουλτούρα της βιώσιμης ανάπτυξης αναδεικνύει το ήθος της Energean και αντικατοπτρίζεται στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report) της εταιρείας για το 2019, όπου οι επιχειρησιακές επιδόσεις είναι χειροπιαστά συνδεδεμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

-Η Energean έχει συνδέσει μέρος των αμοιβών της διοίκησής της με τις επιδόσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, έχει δεσμευθεί για διαφανή γνωστοποίηση της πορείας των εκπομπών ρύπων και συνεργάζεται με αρμόδιους οργανισμούς για την επιτάχυνση της μετάβασης σε έναν κόσμο με λιγότερους ρύπους.

H πλήρης ανακοίνωση των κριτών του CFI.co για τα κριτήρια βράβευσης της Energean βρίσκεται εδώ (αγγλικό κείμενο)

Η κυρία Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε σχετικά: 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την βράβευση από τον CFI.co με το βραβείο για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ευρώπη για το 2020. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κριτές που επέλεξαν την Energean για το συγκεκριμένο βραβείο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πορεία μας προς ένα βιώσιμο μέλλον αναγνωρίζεται παράλληλα με την ολιστική προσέγγισή μας σε θέματα ESG. H προσπάθειά μας να αναδειχθούμε μεταξύ των εταιρειών που ηγούνται στον τομέα των ESG κριτηρίων στην ενέργεια είναι ομαδική και μάς ενθουσιάζουν τόσο τα όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα όσο και η προοπτική να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Άλλωστε η έννοια “Ήθος” χαρακτηρίζει την κουλτούρα και τις αρχές της Energean και αποτελεί γνώμονα για κάθε βήμα μας».

Σημειώνεται ότι ο CFI.co είναι ένας οργανισμός έντυπων και ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο και έμφαση στους τομείς των επιχειρήσεων, των χρηματοδοτήσεων και της οικονομίας. Ο CFI.co έχει θεσπίσει ένα Πρόγραμμα Βραβεύσεων για πρόσωπα και οργανισμούς που συνεισφέρουν σημαντικά στη σύγκλιση των οικονομιών και στη δημιουργία ωφελειών για όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη (Stakeholders) στις κοινωνίες που επηρεάζονται από τη δραστηριότητά τους.

Όλη η επικαιρότητα