Ενέργεια

Ενεργειακή κρίση: Το diesel «φουντώνει»

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου κίνησης τις τελευταίες ημέρες από τα 2 ευρώ στο 1,95 ευρώ είναι «σταγόνα στον ωκεανό» με τους επαγγελματίες οδηγούς να ζητούν από την Κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις, είτε με επιδότηση, είτε με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης.
Ακούστε το άρθρο

Σε τεντωμένο σχοινί «αιωρούνται» το τελευταίο διάστημα οι μεταφορικές εταιρείες καιτα επαγγέλματα του κλάδου των δημοσίων μεταφορών που για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως καύσιμο. Με την τεράστια κρίση, τα προβλήματα έχουν «φουντώσει» καθώς για ένα και μόνο δρομολόγιο σήμερα απαιτούνται υπέρογκα ποσά μόνο σε καύσιμα τα οποία φτάνουν ακόμα και τα 750 ευρώ με τις μεταφορικές να βρίσκονται σε δεινή θέση.

Εξάλλου αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο κλάδος των αυτοκινητιστών που στην Ηλεία, τα ζητήματα είναι ακόμα πιο έντονα, με δεδομένο το γεγονός πως ήδη η δουλειά τους έχει μειωθεί, ενώ και τα δρομολόγια γίνονται με δυσκολία. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου κίνησης τις τελευταίες ημέρες από τα 2 ευρώ στο 1,95 ευρώ είναι «σταγόνα στον ωκεανό» με τους επαγγελματίες οδηγούς να ζητούν από την Κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις, είτε με επιδότηση, είτε με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης.

Σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχίσει, όπως δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς», αυτοκινητιστές και επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, τότε οι ίδιοι θα βρεθούν προ των πυλών ακόμα και να αναστείλουν δρομολόγια ή να κάνουν συνδυαστικά τις μεταφορές τους, κάτι που σημαίνει αφενός πως θα δημιουργούνται καθυστερήσεις στις μεταφορές και αφετέρου θα μειωθεί ακόμα περισσότερο ο τζίρος τους. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο επαγγελματίας οδηγός και ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας στον Πύργο, Άγγελος Φωτόπουλος, για δρομολόγιο στην Αθήνα ένα μικρό φορτηγό μετακομίσεων χρειάζεται 400 ευρώ έξοδα (πετρελαίου, διοδίων, ελαστικών κλπ), ενώ το αντίστοιχο φορτηγό για δρομολόγιο στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται το ποσό των 750 ευρώ.

Ειδικά στις μεταφορικές εταιρείες της Ηλείας, που τα κόμιστρα έχουν παραμείνει ίδια προς τον πελάτη, αφού το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων έχουν απορροφηθεί από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, η υλοποίηση ενός δρομολογίου φαντάζει «γολγοθάς» για τους επαγγελματίες.

Τραγικές οι αυξήσεις

Ως «τραγικές» χαρακτήρισαν τις αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης όσοι κλάδοι χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο για τις μετακινήσεις τους, καθώς ήδη το πετρέλαιο έχει υποστεί σοβαρές διακυμάνσεις από την περσινή χρονιά. «Πέρυσι το πετρέλαιο είχε 1,30 ευρώ, έγινε μια αύξηση που έφτασε στο 1,50 ευρώ. Εκεί όλοι οι μεταφορείς κάναμε μια αύξηση της τάξης του 10% με την προϋπόθεση ότι θα έφτανε μέχρι το 1,60 ευρώ. Κανένας δεν προέβλεπε ότι το πετρέλαιο θα έφτανε πάνω από 2 ευρώ», αναφέρει ο ιδιοκτήτης μεταφορικής από τον Πύργο, Κώστας Μητρόπουλος.

Δεινοπαθούν οι αυτοκινητιστές

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται και με τις τελευταίες αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Ηλείας, οι οποίοι προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια, απέναντι σε αυτήν την τεράστια κρίση που αντιμετωπίζουν.

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα τον τελευταίο ένα μήνα σε σημείο που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση επειδή είναι το καύσιμο που χρειαζόμαστε για την κίνησή μας και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και να έχουμε και το καύσιμό μας σωστά», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ηλείας «Ερμής», Παναγιώτης Τσαπάρας και τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ή να επιδοτήσει ουσιαστικά τον κλάδο.

Κώστας Μητρόπουλος
«Μητρόπουλος» μεταφορική

«Είναι τραγικά τα πράγματα εδώ και έναν χρόνο που έχει ξεκινήσει η αύξηση του πετρελαίου, όχι μόνο από τον πόλεμο, που έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε την αύξηση του καυσίμου στα μεταφορικά γιατί αντιδρά ο εμπορικός κόσμος και είναι λογικό γιατί δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη. Όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε μια νέα αύξηση βρήκαμε αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο και προσπαθούμε τώρα να δούμε πως θα τα καταφέρουμε. Αν συνέχιζε το κράτος την επιδότηση των 0,15 ευρώ, θα μπορούσαμε κι εμείς να παραμείνουμε στις τιμές μας και να μην κάνουμε αυξήσεις. Έχουμε και ένα σωματείο απρόσωπο και νεκρό. Η ΟΦΑΕ όλο λέει και δεν έχει κάνει τίποτα. Πάμε ένα βήμα παρακάτω. Γιατί αυτά που σας αναφέρω εγώ είναι σε όλους τους μεταφορείς, δεν είναι μόνο σε εμένα. Οι τραγικές αυξήσεις που έχουν γίνει της τάξης του 70% στα πετρέλαια δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε στα μεταφορικά και η ΟΦΑΕ δεν κάνει τίποτα».

Μιχάλης Νικολούλιας
«Νικολούλιας» μεταφορική

«Το καύσιμο είναι το Άλφα και το Ωμέγα για εμάς, καθώς το χρειαζόμαστε για την καθημερινή δουλειά μας. Οι αυξήσεις λοιπόν στο πετρέλαιο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα γιατί τα δρομολόγιά μας σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγάλα σε χιλιομετρική απόσταση και μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα μετακινήσεων, η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο. Από την άλλη, δεν υπάρχει κάποια σταθερή τιμή στο καύσιμο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε κι εμείς να κανονίσουμε τα κοστολόγιά μας. Αυτό συνεπάγεται πως δεν μπορούμε να κάνουμε αυξήσεις στα μεταφορικά, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και αρκετό διάστημα πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν και στον εξοπλισμό των φορτηγών όπως τα ελαστικά που και αυτά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».

Παναγιώτα Στούγιου
«Ήλιδα Εφοδιαστική»

«Οι αυξήσεις που μετράμε αγγίζουν το 100%. Όταν το πετρέλαιο είχε τιμή 1,10 ευρώ και σήμερα έχει φτάσει στα 2 ευρώ καταλαβαίνετε πως το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο. Αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια στο 100% και ήδη έχει επέλθει και μείωση στις μεταφορές εξαιτίας της παρανομίας που υφίσταται στον κλάδο μας. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, καθώς σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε καύσιμα, στα ελαστικά και γενικότερα στα σέρβις των φορτηγών, μας οδηγεί σε καταστάσεις τραγικές. Δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε από τη στιγμή που δεν έχουμε προβεί και σε καμία περεταίρω αύξηση στα μεταφορικά μας».

Θανάσης Θανόπουλος
Ηλειακή μεταφορική

«Τα κόμιστα έχουν μείνει τα ίδια, το πετρέλαιο από το 1,30 ευρώ έφτασε στα 2 ευρώ και εμείς μεταφέρουμε με τιμές στην τιμή 1,30 ευρώ του πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει να επιδοτούμε την εργασία μας – δηλαδή να πληρώνουμε από την τσέπη μας για να δουλεύουμε. Δεν βγάζουμε κέρδος. Υπάρχουν πρατήρια καυσίμων που μας πιστώνουν για να μπορέσουμε να κάνουμε δρομολόγια. Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό είναι πως ένα συρόμενο φορτηγό αυτήν τη στιγμή για να κάνει ένα μόνο δρομολόγιο χρειάζεται να δαπανηθούν 700 ευρώ έως 750 ευρώ».

Δημοσθένης Δογκάκης, Δογκάκης Δ. – Αστερής Κ. μεταφορική

«Τα έξοδά μας έχουν διπλασιαστεί και όλες οι μισθώσεις έχουν μείνει στις ίδιες τιμές. Δεν έχουν γίνει αυξήσεις. Επίσης, τα έξοδα στα υλικά συσκευασίας έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, επιφέρουν φθορές ειδικά στα ελαστικά, αλλά και στα ίδια τα φορτηγά που πρέπει να συντηρούνται σωστά, για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Όλα αυτά, δημιουργούν παραπάνω έξοδα τα οποία σήμερα με την τιμή του πετρελαίου στα 2 ευρώ δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Εμείς έχουμε προτιμήσει να κάνουμε αυξήσεις μισθών στο προσωπικό μας, γιατί θέλουμε να έχουμε χαρούμενους εργαζόμενους που θα κάνουν τη δουλειά τους ευχάριστα γιατί έτσι θα διατηρήσουμε και την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Ωστόσο βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις με τα λοιπά έξοδα».

Άγγελος Φωτόπουλος
«Fotopoulos trans»

«Πριν τρία χρόνια πηγαίναμε με 400 ευρώ δρομολόγιο και τα μισά έμεναν για κέρδος. Σήμερα πηγαίνουμε με 400 ευρώ και είναι μόνο έξοδα. Το μεροκάματο έχει μειωθεί κατά πολύ αφού το κοστολόγιο έχει μείνει το ίδιο. Μακάρι να ήταν το μόνο μας πρόβλημα το πετρέλαιο, Όμως, έχουμε πολλά ακόμα έξοδα όπως λάστιχα, λάδια, φίλτρα για τα φορτηγά μας τα οποία πρέπει να καλυφθούν για να μπορούμε να κάνουμε τα δρομολόγιά μας. Εκείνο που έχει αλλάξει σήμερα είναι η αποκλειστική μεταφορά. Δηλαδή προσπαθούμε να μαζεύουμε παραγγελίες για να πάμε. Η μεταφορά σε μακρινές αποστάσεις γίνεται συνδυαστικά. Καταλαβαίνετε λοιπόν την κατάσταση».

Χαράλαμπος Ανθούλης
«Ανθούλης Μεταφορές»

«Έχουμε αυξήσει τα κόμιστρα τουλάχιστον 40% από την αρχή του πολέμου. Αυτό επιβαρύνει τους πελάτες στο 100%, επειδή από την αρχή της ανατίμησης όταν το πετρέλαιο είχε 0,65 ευρώ μέχρι και 1,40 ευρώ το είχα απορροφήσει στο 100%, αλλά όταν έσπασε το φράγμα του 1,40 ευρώ δεν μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε. Αναγκαστικά ρίξαμε το βάρος στον πελάτη ο οποίος το καταλαβαίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι τα έξοδα, καθώς ένα φορτηγό θέλει 350 ευρώ πετρέλαιο για ένα δρομολόγιο στην Αθήνα όταν η τιμή πριν την κρίση ήταν 150 ευρώ».

Παναγιώτης Τσαπάρας
Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ηλείας «Ερμής»

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα τον τελευταίο έναν μήνα σε σημείο που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να κάνει μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ή να δώσει κάποια επιδότηση. Ευθύς εξαρχής εμείς είχαμε ζητήσει να γίνει μια έκπτωση στην τιμή του καυσίμου, αλλά δεν εισακουστήκαμε και αυτό μας έχει οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό».

Όλη η επικαιρότητα