Εκπαίδευση Ηλεία

Ενεργές και οι τρεις κατευθύνσεις στο ΤΕΙ Πύργου – Λειτουργεί από φέτος η «Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων» στο τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ

Ακούστε το άρθρο

Και με τρεις κατευθύνσεις ενεργές θα λειτουργήσει κατά τη φετινή ακαδημαϊκή περίοδο το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) του ΤΕΙ Πύργου, καθώς συγκροτήθηκε τμήμα σπουδαστών στην κατεύθυνση Επικοινωνίας Πολιτιστικών Μονάδων.

Η συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν είχε λειτουργήσει από την ίδρυση του τμήματος, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, ωστόσο οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες των καθηγητών και της διοίκησης του τμήματος ευοδώθηκαν φέτος, καθώς δηλώθηκε από δεκαέξι σπουδαστές του Ε’ Εξαμήνου κατά την ανανέωση των εγγραφών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-18.

Όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος (doeptm.teiwest.gr), ήδη ορισμένα μαθήματα της συγκεκριμένης κατεύθυνσης διδάσκονται κανονικά, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένονται οι προσλήψεις καθηγητών για να γίνουν και τα υπόλοιπα μαθηματα.

«Φέτος ευοδώθηκαν οι προσπάθειές μας για την πλήρη και ολόπλευρη ανάπτυξη του τμήματός μας, με τη λειτουργία και των τριών κατευθύνσεων. Μας γεμίζει ικανοποιήση η λειτουργία και της τρίτης κατεύθυνσης, η οποία αφορά την Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων, και ήδη έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ, Αναστασία Ζαφειροπούλου, προσθέτοντας ότι προτεραιότητά της είναι η καλύτερη δυνατή μόρφωση των σπουδαστών.

Η Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων είναι μια σημαντική κατεύθυνση, διότι καλύπτει και τον κλάδο των ΜΜΕ. Είναι κάτι που το επιδιώξαμε από την ίδρυση του τμήματος και μας χαροποιεί που το καταφέραμε φέτος, με γνώμονα τις ανάγκες των  των σπουδαστών μας», σημείωσε η κα Ζαφειροπούλου.

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», και εξήρε τις προσπάθειες των καθηγητών και της διοίκησης.

«Το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ του ΤΕΙ Πύργου είναι πλέον ενσωματωμένο στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης, βγάζοντας καταρτισμένους επιστήμονες, χάρη στην επιμέλεια και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι καθηγητές και η ίδια η πρόεδρος του τμήματος. Το ότι το τμήμα δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί το τμήμα, αποτελεί πράγματι και προσπάθεια όλων μας παρότι κάποτε, ως υπουργό κάποιοι σημερινοί βουλευτές με είχαν “φυλακίσει” στο κτίριο της ΟΡΤ, όταν προσπαθούσα να δώσω τις λύσεις που τελικά σήμερα ισχύουν. Εύχομαι στους σημερινούς κυβερνώντες να τις προστατέψουν και πάνω σε αυτές να κάνουν κάτι καλύτερο και όχι κάτι λιγότερο», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Τζαβάρας.

«Αγγίζουν» τους 1500 οι εγεγραμμένοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γραμματείας του τμήματος, οι εγεγραμμένοι φοιτητές είναι περίπου 1500, ενώ με βάσεις τις δηλώσεις προτίμησης όσων είναι τριτοετείς ή τεταρτοετείς, η συντριπτική πλειονότητα έχει επιλέξει την «τουριστική» κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των σπουδαστών, έχουν δηλώσει 22 στη Μουσειολογία, 16 στην Επικοινωνία Πολιτιστικών Μοναδών και περισσότεροι από 100 στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Όλη η επικαιρότητα