Εκπαίδευση Ηλεία

Εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών – Νέα ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης στον Τομέα Υγείας, Πρόνοιας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών αποβλέποντας στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών για τους τωρινούς και μελλοντικούς μαθητές του  προσφέρει από τη σχολική χρονιά 2020- 21 τη δυνατότητα φοίτησης στη νέα ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας.

«Η συγκεκριμένη ειδικότητα της Αισθητικής Τέχνης δεν προσφέρεται σε καμία από τις 6 σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν στον νομό μας και οι ενδιαφερόμενοι για την ειδικότητα αυτή έπρεπε μέχρι τώρα να μετακινούνται στην Πάτρα και την Καλαμάτα», τονίζει ο διευθυντής κ. Παναγιώτης Βατσής.

Δικαίωμα εγγραφής στην ειδικότητα της Αισθητικής Τέχνης έχουν οι μαθητές/τριες που φοιτούν στη Β τάξη του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας και οι απόφοιτοι του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας από οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα (Κομμωτική, Νοσηλευτική κ.ά.) για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου με δυνατότητα να παρακολουθήσουν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (σύνολο 23 ωρών).

Η Αισθητική Τέχνη έχει ως αντικείμενο τον καλλωπισμό, την περιποίηση, τη φροντίδα και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης.

Οι αισθητικοί μπορούν να εργαστούν: ως υπάλληλοι σε ινστιτούτα αισθητικής, σε κέντρα θαλασσοθεραπείας (SPA), γυμναστήρια, σε κέντρα αδυνατίσματος, σε φαρμακεία, σε κομμωτήρια, σε οίκους μόδας, στην τηλεόραση στο θέατρο, κ.ά. Ως εμπορικοί επισκέπτες, ως αντιπρόσωποι, αλλά και ως σύμβουλοι χρήσης καλλυντικών σε βιομηχανίες, εταιρείες και καταστήματα πώλησης Καλλυντικών και γενικότερα στην βιομηχανία της ομορφιάς και της ευεξίας.

Κατά την περίοδο εγγραφών από τις  18/6/2020 έως και τις 2/7/2020 εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν επίσης στους τομείς- ειδικότητες που ήδη λειτουργούν και είναι:

Πληροφορικής: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Οικονομίας και Διοίκησης: α) Υπαλλήλων Διοίκησης και Οι Υπηρεσιών. β) Υπαλλήλων Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών. Μηχανολογίας: α) Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, και Κλιματισμού β) Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών.

Οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στην ειδικότητά τους έχουν όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις για να εργαστούν σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων του τομέα τους.

Όλη η επικαιρότητα