Ηλεία Πολιτική

Ενημέρωση Καλαματιανού για το λιμάνι Κατακόλου: Προσωπικό και ασφάλεια τα ζητούμενα

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με το προσωπικό Λιμενικού Σώματος, Λιμενικού Ταμείου, Ασφάλειας Λιμανιού και Στρατιωτικού Σώματος, είχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός χθες στο Λιμεναρχείο Κατακόλου. Ο κ. Καλαματιανός, είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσει το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το λιμάνι και που χρειάζονται λύση.

Αρχικά συναντήθηκε με το προσωπικό του Λιμανιού, συζητώντας με τον Λιμενάρχη Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλιού, το Ναυαγοσωστικό Σώμα με εκπρόσωπο τον κ. Παπαθανασόπουλο, το Γραφείο Ασφαλείας με εκπροσώπους τους Παναγιώτη Τσιλίμπα και Μάκη Τσίμα, τον Τομεάρχη Προσωπικού Σάκη Ξένο και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών. Τα βασικά θέματα συζήτησής τους, ήταν η βελτίωση του λιμανιού σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην ασφάλεια, αφού αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών, το προσφυγικό και η αποτελεσματικότητα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στην εξάρθρωση  οργανωμένου εγκλήματος στη θάλασσα…

Η συνέχεια δόθηκε στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, όπου ακολούθησε ενημέρωση του από τον πρόεδρό του Λεωνίδα Βαρουξή και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Ο κ. Βαρουξής ανέλαβε το ρόλο να ενημερώσει αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν και για τις ανάγκες που έχουν. Ως μείζον θέμα έθεσε το σοβαρό πρόβλημα της πρόσληψης προσωπικού, για το οποίο είχε πραγματοποιήσει επαφές κάποιο διάστημα πριν με τον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Λαμπρίδη. Η δημιουργία του νέου ΟΕΗ, προβλέπει όλες τις αναγκαίες ιδιότητες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν συνεχώς στο λιμάνι. Στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού οφείλεται και η καθυστέρηση στα χερσαία έργα, όπως τα κιόσκια, καθώς ο ΟΕΗ δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία. Ένα ακόμα αίτημα ήταν η παράδοση οικοδομικής άδειας, η έγκριση του συνόλου μελετών, καθώς και αναμόρφωση που έγινε προκειμένου να υπάρξει κωδικός πρόβλεψης πολυετούς δέσμευσης της ίδιας συμμετοχής. Όσον αφορά τα κιόσκια, η προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας κ. Γούργουρα, ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός που θα είναι ο πρώτος στον Πύργο, με το νέο αυτό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάκης Αντωνόπουλος, εστίασε στα θέματα ασφαλείας του λιμανιού και στα μέτρα που αναμένεται να λάβει το Λιμενικό Ταμείο και που θα ισχύσουν από το 2018, με την αγορά μηχανημάτων ελέγχων που θα βοηθήσουν στην μείωση των κινδύνων τρομοκρατίας.

Ο κ. Καλαματιανός αναφέρθηκε στο θέμα στελέχωσης του Λιμενικού, ενώ το επαίνεσε για τη δημιουργία ΟΕΗ και ζήτησε από τον πρόεδρο μετά την έγκριση του νέου ΟΕΗ από την αποκεντρωμένη να τον ενημερώσει, προκειμένου να γίνει ΦΕΚ. Όσον αφορά τη δέσμευση Κουρουμπλή για τη χρηματοδότηση δυο νέων έργων το χρεώνεται προσωπικά ο ίδιος, ώστε με τη διάθεση επιπλέον ποσού για μικρά έργα στα τουριστικά λιμάνια, να ενταχθεί και το δεύτερο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Την παρουσία της στη συνάντηση όμως έδωσε και η κ. Χρύσα Ζούπη, πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Πύργου, η οποία έθεσε σημαντικά ζητήματα που μπορούν να βοηθήσουν να αναπτυχθεί ο τόπος μας. Αρχικά αναφέρθηκε στην Αερολέσχη, που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία όταν η κατάστασή τους κρίνεται αναγκαία, στη ρύπανση των θαλάσσιων περιοχών και στην ύπαρξη μεδουσών  που υποβαθμίζουν τις θάλασσες μας, στην ανάγκη να υπάρξει αναπτυξιακή υποδομή και προοπτική προς τον παγκόσμιο πόλο έλξης, την Αρχαία Ολυμπία κ.α. και προβολή των ιστορικών φάρων, ενώ έθεσε ως μείζον θέμα την ίδρυση σχολής ΑΕΝ στον τόπο μας, που θα βοηθήσει παιδιά που αγαπούν την ναυτιλία αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πετύχουν.

Όλη η επικαιρότητα