Γυναίκα

Ενημερώσου για όλα τα “big trends” στο χρώμα των μαλλιών

Ακούστε το άρθρο

Αποχρώσεις και επιλογές για όλα τα γούστα. Οι ζεστοί τόνοι πάντα  θα αποτελούν must για το χειμώνα! Οι μέθοδοι ombre και balayage, στις οποίες τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι διχρωμίες, είναι μια εκδοχή που φαίνεται να αρέσει ιδιαίτερα και να  παγιώνεται όλο και περισσότερο στις πασαρέλες. Φυσικά το αγαπημένο ξανθό πλατινέ και γκρί τείνει πλέον να γίνει κλασσική και διαχρονική αξία όσο περνάει ο καιρός.

1.Πυρόξανθο

Dennis Basso bbt F12 001

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κόκκινη απόχρωση που συνήθως διαθέτουν εκ φύσεως οι πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, οπότε εάν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, δεν έχεις παρά να το τολμήσεις. Για να το υποστηρίξεις σωστά φρόντισε το μακιγιάζ σου να κυμαίνεται στις παρακάτω αποχρώσεις. Επίλεξε φον ντε τεν με βάση το ροζ, αποφεύγοντας τις αποχρώσεις που θα σε κάνουν να φαίνεσαι χλωμή. Πόνταρε  στις σκιές σε  μπεζ,  καφέ, πράσινο ή ροζ χρώμα, μολύβια ματιών σε μαύρο, καφέ ή πράσινο και βάψε τα χείλη σε nude τόνους

HOT INFO : Για να διατηρήσεις το χρώμα αναλλοίωτο απέφυγε το καθημερινό λούσιμο ενώ αν είσαι ήδη καστανή μπορείς να ενισχύσεις το φυσικό σου χρώμα με αρκετές χάλκινες ανταύγιες πετυχαίνοντας το ίδιο χρωματικό αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να περάσεις βαφή σε όλο το μήκος των μαλλιών.

2. Ξανθό πλατινέ

Paco Rabanne bbt F12 008

Η επιστροφή του πλατινέ είναι γεγονός. Το θρυλικό  ξανθό τις Μέριλιν Μονρό που παραμένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας ή το ροκ και σέξυ πλατινέ που υιοθέτησε η Μαντόνα την δεκαετία του ’80. Το ξανθό… στο χρώμα του πάγου όπως συνηθίζουν διαφορετικά να το αποκαλούν οι επαγγελματίες colorist,  αποτελεί αμετανόητη λατρεία των περισσότερων γυναικών αφού αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερο. Επιπλέον είναι ιδανικό για κάθε στυλ γυναίκας. Είτε είσαι οπαδός των κλασσικών εμφανίσεων, είτε μια έντονη punk προσωπικότητα, το ξανθό πλατινέ είναι σίγουρα το χρώμα  που μπορεί να υποστηρίξει κατάλληλα κάθε λουκ.

HOT INFO : Για να πετύχεις τη συγκεκριμένη απόχρωση είναι προτιμότερο να… αφεθείς στα χέρια ενός ειδικού ώστε να φροντίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υγεία των μαλλιών σου καθώς για τη συγκεκριμένη βαφή, χρειάζονται πιο απαιτητικές τεχνικές εργασίες στα μαλλιά σε σχέση με άλλες.

3.Καστανό σκούρο

Elie Saab bty F12 030

Aποτελεί έξυπνη επιλογή γιατί δεν χρειάζεται να ανανεώνεις το χρώμα στη ρίζα τόσο συχνά όσο στο ξανθό και το κόκκινο. Παράλληλα οι κολορίστ υποστηρίζουν πως οι μελαχρινές αποχρώσεις ταιριάζουν σε όλες τι γυναίκες! Αν μάλιστα παραμένεις αναποφάσιστη, μάθε ότι οι καστανές βαφές λαμπυρίζουν χάρη σε χρωστικές που αντανακλούν το φως και έτσι, ξεπερνούν σε λάμψη τις αποχρώσεις του ξανθού και δείχνουν πολύ πιο εντυπωσιακά.

Info : Για να το πετύχεις και να φαίνονται τα μαλλιά σου εκθαμβωτικά λαμπερά, χρησιμοποίησε στη ρίζα έναν τόνο πιο σκούρα βαφή απ’ ότι στις άκρες.

4. Ombre

Rachel Roy bty F12 012

Αν  μπορούμε να μιλήσουμε για μια τεχνική βαφής που έχει απογειωθεί στις πασαρέλες τότε αυτή σίγουρα είναι η μέθοδός ombre (σκιά στα γαλλικά)! Cavalli, Prada, Rachel Roy ήταν μόνο μερικοί  από τους οίκους  μόδας οι οποίοι ανέδειξαν πρώτοι την τεχνική ombre παρουσιάζοντάς την από  την δική τους καλλιτεχνική οπτική. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος ανταύγειας που δημιουργείται χαμηλά στις άκρες των μαλλιών, δημιουργώντας διχρωμίες που χαρίζουν βάθος και ένταση στα μαλλιά. Όταν μάλιστα οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται είναι κοντά η μία στην άλλη, τότε δημιουργείται ένα  όμορφο καλοκαιρινό εφέ, σαν τα μαλλιά  να έχουν ανοίξει από τον ήλιο, το οποίο όμως ταιριάζει σε όλες τις  εποχές του χρόνου.  Διάσημες σταρ του Χόλυγουντ  έχουν  δώσει ήδη ψήφο εμπιστοσύνης  στην τεχνική ombre,  γιατί όχι και εσείς?

Info : Καλύτερα να μην το δοκιμάσεις μόνη σου  σπίτι, αλλά να αφεθείς στα χέρια ενός επαγγελματία καθώς χρειάζεται πολύ ειδική τεχνική για να  δημιουργηθεί το σωστό ντεγκραντάρισμα χρωμάτων. Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και σε σκούρα και σε ξανθά μαλλιά αλλά τα ξανοίγματα δημιουργούνται σύμφωνα είτε με την φυσική βάση των μαλλιών είτε με το χρώμα στα ήδη βαμμένα μαλλιά κάθε γυναίκας.

Πηγή: queen.gr

Όλη η επικαιρότητα